Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les activitats més destacades de cultura tradicional de La Mercè 2020

Gegants als barris, tabals i diables al Moll de la Fusta, dansa tradicional al Palauet Albéniz i altres propostes populars que no us heu de perdre

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La festa major no seria festa major completa si no fos per les manifestacions de la cultura popular. Malgrat la reconversió d'actes a causa de la crisi sanitària, per a la Mercè del 2020 podreu veure gegants ballant repartits en diferents places de la ciutat, ensumar pólvora, gaudir de la dansa tradicional... tot amb formats adaptats a la situació i la majoria d'actes amb reserva d'entrada prèvia. No hi haurà Correfoc ni diades castelleres i ho enyorarem, però que no decaigui la festa!  

Ajuntament de Barcelona

Les figures del seguici popular s'exposen aquí. Hi són totes: els Gegants de la Ciutat, del Pi, de Santa Maria del Mar, els Capgrossos Macers, i l'Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca i els Cavallets Cotoners. Era tradició veure-les sortir de La Virreina fins a l'Ajuntament per obrir les festes, però enguany només ballaran juntes una vegada al Moll de la Fusta (ho faran el dijous 24, però les entrades estan exhaurides). 

Fins al 25 de setembre. De 10 a 14 i de 16 a 19.30 h. 

gegants de la ciutat
Maria Dias

Pati Manning

El Pati Manning de la Casa de la Caritat (Montalegre, 7) torna a ser el punt de trobada dels gegants dels barris. Cal fer reserva prèvia per accedir a la visita, l'aforament està limitat (20 persones per torn) i és imprescindible dur mascareta. 

Fins al 25 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19.30 h.

Gegants de Barcelona
Gegants de BarcelonaFOTO: Ajuntament de Barcelona

Per veure ballar els gegants

El diumenge 27, d'11 a 14 hhi haurà colles geganteres distribuïdes per la ciutat: a la plaça de Joan Coromines; el recinte del Camp Nou; el Park Güellels Jardins del Dr. Pla i Armengoli la Seu del Districte de Nou Barris. Cal reservar entrada prèvia.

El Born Centre de Cultura i Memòria 

Si mai falteu al correfoc, enguany us haureu de conformar amb succedanis: les bèsties –víbries, dracs, porcs i truges, gàrgoles, follets, gats mesquers– s'exhibeixen tranquil·les al vestíbul del Born. 

Fins al 26 de setembre. De dt. a dg., de 10 a 20 h

Bestiari al Born Centre de Cultura i Memòria
Foto: Ajuntament de Barcelona

Per sentir tabals i ensumar la pólvora...

Els actes de foc hi seran, però amb un format diferent de l'habitual: tabalers, diables i bèsties de foc de la ciutat seran al Moll de la fusta el diumenge 27, de 20 a 22 h. La festa arrencarà amb la tabalada a les 20 h; seguirà amb l'encesa de part del bestiari; i de 21 a 22 h cremaran els diables de diferents colles de la ciutat. 

Moll de la Fusta

És un dels epicentres de la cultura popular per la Mercè del 2020: s'han programat audició de sardanes (dj., 19.15 h, cal reservar entrada prèvia), el Matí Bastoner (ds., d'11 a 14 h, cal reservar entrades) i el concurs de colla sardanistes (dg., 11 h).

Matí bastoner
Foto: Ajuntament de Barcelona

Palauet Albéniz

El Palauet Albéniz torna a acollir els espectacles de dansa tradicional, amb representació dels esbarts de la ciutat; hi haurà actuacions dijous 24, dissabte 26 i diumenge 27, però cal reservar entrada prèvia. Els balls populars també seran protagonistes a la plaça Joan Coromines (ds., 26, d'11 a 14h); el Mercè Dansa d'enguany recupera danses de Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Portes obertes als museus de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat