Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gavià, gavina
Foto: Shutterstock

Les papereres antigavines arriben a Barcelona

El model forma part d'un programa pilot contra la falta de civisme animal que començarà a assajar-se a Ciutat Vella

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Sense arribar al pànic del film 'Els ocells' de Hitchcock, les gavines (en realitat gavians) s'han convertit en habitants habituals del paisatge barceloní, malgrat que a algunes persones no els desperten simpatia. Potser pels seus aguts xiscles, o per la seva voracitat carronyaire. En aquesta última línia, i per evitar que escodrinyin les escombraries a la caça de menjar, l'Ajuntament acaba de presentar un nou invent pensat per deixar a les amigues alades sense alguns dels seus àpats.

Al districte de Ciutat Vella ha començat un programa pilot de papereres adaptades a les singularitats d'un territori veí de la mar i, per tant, poblat de criatures alades marines. S'hi instal·laran en proves 15 papereres antigavines. La singularitat del model rau en el fet que tenen l'obertura pel lateral i així impedeix que els gavians puguin buidar-les, amb la consegüent espargida de residus per terra. El lloc on es realitzarà l'assaig amb el nou model és la plaça Gardunya, just darrere del Mercat de la Boqueria, on només els turistes superen en nombre als 'Larus michahellis'.

Paperera Antigavines
Foto: Ajuntament de BarcelonaPaperera Antigavines

La mesura s'inclou en un pla de l'ajuntament per renovar totes les papereres de Ciutat Vella. S'hi instal·laran models nous, s'afegiran papereres en 20 punts i es retiraran els models de menor capacitat. També es canviaran 221 bústies de recollida pneumàtica de residus i s'instal·la un model que evita l'entrada de restes voluminoses per evitar que s'utilitzin per abocar bosses d'escombraries. Tot mesures contra l'incivisme dels animals de dues potes, terrestres o voladors.

NO T'HO PERDIS: Natura obre una botiga efímera al centre de Barcelona inspirada en mercats de tot el món

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat