Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tres Xemeneies
Foto: Shutterstock

Les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs es podran visitar per primer cop durant la biennal Manifesta 15

L'esdeveniment se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre de 2024 i tindrà com a nucli l'antiga editorial Gustavo Gili

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les Tres Ximeneies de Sant Adrià del Besòs es podran visitar per primer cop, segons ha anunciat l'organització, durant la celebració de la biennal europea Manifesta 15, que se celebrarà per primer cop a Barcelona. Del 8 de setembre al 24 de novembre de 2024 l'esdeveniment plantejarà diversos projectes que integraran diverses disciplines a onze municipis de la regió metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, El Prat, l'Hospitalet, Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

Aquesta edició tindrà com a nucli l'antiga editorial Gustavo Gili de Barcelona, on es presentaran projectes d'arxiu centrats en el passat colonial i les seves repercussions, els moviments contraculturals durant l'auge i la caiguda de la dictadura franquista i les històries de renovació educativa catalana.

Els temes principals de Manifesta 15 seran 'Imaginant futurs, 'Cuidar i ser cuidats' i 'Equilibrant conflictes'. Després d'un any de recerca a la regió, Manifesta va encarregar a deu col·lectius artístics que exploressin les narratives i reptes locals alternatius predominants en la divulgació global: creixement i decreixement, protecció del medi ambient, curació i reparació. Amb la investigació com a punt de partida, finalment el programa de Manifesta 15 es presentarà mitjançant tres claustres de la regió metropolitana.

Quines seran les seus?

Les Tres Xemeneies, concretament l'edifici Turbines, de Sant Adrià del Besòs i Badalona serà la seu del punt de partida d''Imaginant futurs'. El Monestir de Sant Cugat serà la seu principal del tema 'Cuidar i ser cuidats'. La Casa Gomis del Prat de Llobregat, una vil·la de propietat privada construïda a partir dels principis arquitectònics racionalistes, serà on s'iniciï el tema 'Equilibrant conflictes'.

El programa de la biennal a cadascuna de les ciutats metropolitanes participants inclourà intervencions, exposicions i projectes en llocs emblemàtics proposats pel representant artístic local. A més de la varietat de seus a cada ciutat, cadascuna d'elles acollirà una setmana temàtica festiva durant les dotze setmanes que dura la biennal.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat