Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Colmado Múrria
Foto: Marc GuillenColmado Múrria

L'històric Colmado Múrria reobre amb un bar i un restaurant d'alta cuina

La botiga de queviures té tres espais de restauració dirigits per en Jordi Vilà, xef de l'Alkímia

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Per sort, a Barcelona encara queden botigues que són patrimoni tant pel seu contingut com pel seu continent. Una d'elles és l'històric Colmado Múrria, que l'agost passat va tancar per reformes i acaba de reobrir com a una botiga de delicadeses amb tres espais de restauració, dirigits per en Jordi Vilà, xef d'Alkimia i Alkostat. "No és canvi de model de negoci sinó que és una millora, aquesta és la paraula", considera en Joan Múrria, un dels socis de l'establiment. 

Amb la reforma, sota l'històric cartell de Ramon Casas, ara hi ha quatre espais diferenciats: una xarcuteria, Colmado Múrria, especialitzada en productes gastronòmics catalans i internacionals, amb un assortiment de més de 200 formatges artesans, fumats, embotits, conserves, fruits secs, caviar, olis, cafès, i vins i caves. 

La xarcuteria de Colmado Múrria
Foto: Marc GuillenLa xarcuteria de Colmado Múrria

El Murri, un restaurant informal amb barra i taules altes, amb capacitat per a 25 comensals.

El colmado com a bar de tapes
Foto: Marc GuillenEl colmado com a bar de tapes

L'oferta gastronòmica la signa en Jordi Vilà, que també dirigeix El 1898, un restaurant d'alta cuina a la rerebotiga per a vuit comensals.

El 1898
Foto: Marc GuillenEl 1898

I on hi havia un magatzem, a l'altell, hi funcionarà el MurMurri, un 'clandestí' per a deu persones que només obrirà sota reserva. 

Joan Múrria, Ernest Pérez-Mas i Jordi Vilà
Foto: Marc GuillenJoan Múrria, Ernest Pérez-Mas i Jordi Vilà

La restauració començarà a funcionar la setmana vinent, i el nou Múrria estarà obert de dimarts a dissabte de 10 a 24 h –cuina oberta fins a les 23 h–, amb esmorzars, aperitius, dinars i sopars. "Es tracta de tancar el cercle: la gent podrà venir a tastar, comprar, i fins i tot seure a menjar", explica Múrria, que anticipa que el "bar no serà per a milionaris: tindrà un preu assequible, però ja se sap que aquest és un local per a gent amb inquietuds gastronòmiques, no per a venir a fer una aigua i una cervesa". 

L'espai de venda de productes s'ha reduït, esclar –ara conviu amb una barra de bar i tauletes altes– però el comerciant assegura que "això millorarà la rotació de producte". El mateix Múrria es manté al capdavant d'un taulell de xarcuteria pioner, per on van entrar a Barcelona moltes conserves i formatges gurmet per primera vegada. La clientela fidel pot estar tranquil·la, que per Nadal no perilla l'assortiment de can Múrria. 

El Múrria abans de la reforma
Foto: Irene FernandezEl Múrria abans de la reforma

I per al restaurant El 1898 –que començarà a funcionar a partir del 10 de gener– Múrria augura el millor producte possible: caviar fresc, salmó salvatge, formatges amb tòfona, foie caramel·litzat, tot sota la direcció de Jordi Vilà. Amb només vuit places i una oferta de dos menús degustació, es postula com a un dels menjadors més exclusius de Barcelona. 

En la conversió del Colmado Múrria de botiga a restaurant singular hi juga un paper fonamental el soci majoritari, l'Ernest Pérez-Mas, CEO de l'operadora Parlem i propietari de les bodegues Heretat Mascorrubí. "Es tracta de convertir una botiga de queviures del segle XIX en una botiga i restaurant del segle XXI. Però la gent pot estar tranquil·la, perquè els millors embotits, formatges i conserves conviuran amb les cuines d'en Jordi Vilà", explica, "tan aptes per sortir de la feina i fer unes tapes" com per gaudir d'una degustació llarga d'alta cuina creativa.  

Hem convertit una botiga de queviures del segle XIX en una botiga i restaurant del segle XXI

Múrria és la botiga de queviures més antiga de Barcelona: va obrir el 1898, i la família Múrria la va adquirir el 1943. Des del 1969 se n'ha fet càrrec en Joan Múrria. El botiguer de l'Eixample ha fet coses importants: primer, ha mantingut obert un negoci durant 53 anys, que ell va assumir amb 19, quan va morir el seu pare. Paral·lelament a agafar la direcció de l'empresa, Múrria va viatjar per capitals europees com "Berlín, Lió o Torí per descobrir models de ciutats que funcionaven a molt bon ritme, plenes de petites botigues especialitzades". Per cert, per fotre al franquisme, per cert, va posar un preciós cartell en català que encara avui crida "Queviures".  

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de queviures de Barcelona 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat