Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Horiginal
Foto: L'Horiginal

L'Horiginal Poesia desnonat de l'històric local del carrer Ferlandina sense avís previ

Les promotores de l'activitat han publicat un contundent comunicat en el qual també denuncien la desaparició del patrimoni que l'integrava

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Al llarg de 22 anys continuats d'activitat poètica setmanal, L'Horiginal Poesia és una referència cultural a la ciutat, una cita imprescindible per a tots els lletraferits barcelonins. Acabem de saber que la seva històrica seu del carrer Ferlandina, 29 (a tocar del MACBA) ja no acollirà més aquesta 'jam session' de referència intergeneracional.

Les organitzadores dels recitals poètics han publicat a través de xarxes un comunicat contundent en el qual afirmen haver estat desnonades sense avís previ i, a més, denuncien haver perdut "el conjunt d'obra escultòrica i de poesia que l'integrava".

Horiginal
© Iván MorenoHoriginal

Un traspàs funest

Des del tancament el 2017 del restaurant que donava nom al cicle, L'Horiginal (Ferlandina, 29), l'activitat poètica continuava fidel a les cites setmanals amb canvi de dia, ara a un nou restaurant en el mateix emplaçament anomenat La Rubia.

Segons expliquen al comunicat, el Grup la Confiteria ha traspassat el local i els nous propietaris, Raval Underground SL, han decidit –"sense comunicar-ho a les organitzadores" i "sense respondre els whatsapps i les trucades"– prescindir del cicle de poesia així com iniciar unes obres que han fet desaparèixer les escultures i les peces de poesia visual que adornaven l'espai.

Futur immediat

El cicle de poesia de l'Horiginal és tota una institució a Barcelona sense la qual no es pot entendre l'univers poètic de la ciutat. Noms imprescindibles com ara Josep Pedrals (un dels fundadors), Jordi Nopca, Eduard Escoffet, Núria Martínez Vernis i Martí Sales han estat habituals de les sessions. Actualment, les tres organitzadores de l'Horiginal són Laia Carbonell, Maria Sevilla i Raquel Santanera.

Les tres organitzadores de l'Horiginal: Laia Carbonell, Maria Sevilla i Raquel Santanera
Foto: Ivan GiménezLes tres organitzadores de l'Horiginal: Laia Carbonell, Maria Sevilla i Raquel Santanera

Les activitats de l'Horiginal, però, continuaran provisionalment a partir del 13 de setembre a la Llibreria Calders (passatge Calders, 9) fins que trobin un espai definitiu, que esperem que sigui aviat i adient per tal de mantenir un refugi poètic crucial de la història literària de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Tanca aquesta mítica granja després de cent anys d'història a la ciutat

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat