1. MACBA
  Vicente Zambrano GonzálezMACBA
 2. MACBA
  Foto: MACBA
 3. ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’
  ‘Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica’Miquel Coll
 4. MACBA
  Foto: MACBA
 • Art
 • El Raval

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Publicitat

Time Out diu

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'impressionant edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. Vol transmetre l'art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l'art i la cultura. Si us perdeu, seguiu el soroll que fan els skaters, ells us indicaran el camí al museu on trobareu algunes de les millors exposicions d'art de tota la ciutat i d'altres curioses mostres que us sorprendran. 

Quin dia és gratuït el MACBA?

El MACBA obre de franc tots els dissabtes a la tarda, a partir de les 16:00 h. A més, també ofereix portes obertes el dia de Santa Eulàlia (12 de febrer), pel Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i per les Festes de La Mercè (24 de setembre).

Quines obres hi ha al MACBA?

Al MACBA es programen una infinitat d'activitats, exposicions i trobades sobre art contemporani. La col·lecció del museu, que abraça l'art des de la segona meitat del segle XX fins avui, és gran i diversa. Compta amb peces d'artistes molt coneguts com Guerrilla Girls, Ignasi Aballí, Jean-Michell Basquiat, Muntades, Antoni Llena, Eduardo Chillida, Alexander Calder, Jorge Oteiza, Àngels Ribé, Miralda, Marina Abramovic, Eulàlia Grau, Joan Brossa, Oriol Vilanova, Francesca Woodman, Fina Miralles o Nancy Spero.

Qui és l'arquitecte del MACBA?

El MACBA acull les seves obres d'art dins d'un magnífic i modern edifici que va ser dissenyat per l'arquitecte nord-americà Richard Meier, i que es va construir entre el 1991 i el 1995. L'obra és una reinterpretació del racionalisme amb referències als mestres del moviment modern i en particular a Le Corbusier.

L'Edifici Meier és una construcció de tres plantes amb una torre vertical que les travessa i una paret de vidre que il·lumina els accessos a les sales d'exposició. La llum i el color blanc en són els elements més característics, que criden l'atenció del visitant, però, alhora, cedeixen el protagonisme a les peces que s'exposen al museu.

Davant l'edifici, abans d'entrar al museu, hi ha dues obres dart que saluden el visitant des de l'exterior. Una és el mural de Keith Haring, un gran grafiti (de més de tres metres de llarg!), anomenat 'Tots junts podem parar la SIDA', que l'artista va pintar a Barcelona el 1989. L'altra és de Jorge Oteiza, qui va ser convidat a produir una obra per al museu el 1998. És una escultura anomenada 'L'onada', i és al costat d'aquesta magnificent peça on s'agrupen els skaters de la Plaça del MACBA.

Què signifiquen les sigles MACBA?

MACBA són les sigles del Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Detalls

Adreça
Plaça dels Àngels, 1
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Sant Antoni (L2), Universitat (L1-L2), Catalunya (L1-L3-FGC)
Preu
10 € (8 € reduïda). Amics MACBA: carnet Amic Passi (15€), carnet Amic Família (35€), carnet Amic (50€)
Horaris
De dl. a dv. d'11 a 19.30 h. Ds. de 10 a 21 h. Dg. i festius, de 10 a 15 h. Dt. tancat excepte festius

Què hi ha ara mateix

Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus

Jordi Colomer és un artista barceloní reconegut pel seu treball en el món de l'escenografia, la fotografia i la videoinstal·lació. Va néixer a Barcelona el 1962, i va estudiar Art a l'Escola EINA, Història de l'Art a la Universitat Autònoma i Arquitectura a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona: les seves obres, de fet, integren elements de les tres disciplines i ens conviden a pensar, a través de l'humor i l'imaginari popular, conceptes com la perifèria, el nomadisme, la comunitat, la provisionalitat, la ficció i la utopia.  Ara el MACBA li dedica una exposició amb un ambient "profundament nòmada". Passejant-hi entendreu el perquè: el comissari Martí Peran ha desplegat 50 peces (escultures, collages, instal·lacions, fotografies, vídeos i accions en viu que l'artista ha anat creant des dels anys 80) en un recorregut sense una entrada i sortida definida, que ofereix rutes diferents.  Segons Colomer, "tot allò que no es pot dir d’una manera literal o directa ho has de dir a través de l’humor, i llavors l’humor pot ser més tràgic que la tragèdia", i les obres exposades al MACBA parlen des d'aquest lloc, solapant geografies, relats, objectes i personatges per a crear quadres teatrals on "se supera la distinció entre el joc i la vida corrent".

Mari Chordà... I moltes altres coses

Les parets del MACBA, sempre d’un blanc immaculat gairebé quirúrgic, s’han tenyit de blau marí i taronja per l’ocasió. L’exposició dedicada a Mari Chordà, una icona del feminisme i l’art de casa nostra, per fi honora la trajectòria que aquesta gran artista sempre ha merescut. Les obres d'art de Chordà són plenes de color i símbols sobre el plaer, el desig, la sexualitat i la maternitat, i són fruit d'una personalitat enèrgica i combativa que va dur a aquesta creadora avançada al seu temps a participar en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va fundar una editorial de dones i va obrir un bar feminista en la grisor del franquisme i la transició. En les vagines, secrecions i cossos gestants de les peces hi sentireu vibrar el caràcter sincer i combatiu de la Mari Chordà, que també hem intentat plasmar en aquesta entrevista. 

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà