Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
calor
Foto: Shutterstock

L'onada de calor arriba a Barcelona i registra el dia més càlid de l'estiu amb més de 30 graus a tota la ciutat

L'arribada de la calor extrem ha trencat el rècord de temperatures a Catalunya, on s'han superat els 45 graus a diverses zones del territori

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si us ha costat dormir aquesta nit, no ens sorprèn gens. Catalunya ha registrat  la temperatura més alta del que portem d'estiu, superant els 40 graus en algunes zones del territori. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Figueres ha estat la població més afectada per l'onada de calor amb 45,3 graus. Per la seva part, el Servei Meteorològic (Meteocat) també ha registrat temperatures de més de 45 a zones de l'Alt Emportà, com és el pantà de Darnius-Boadella.

onada de calor
Foto: Meteocat


Aquestes xifres suposen un nou record de calor a Catalunya en tot el que portem d'estiu, i tot i que a Barcelona també ha fet molta xafogor, s'ha quedat a un grau de superar els 37 graus registrats l'any passat el 14 d'agost. La Vila Olímpica ha estat la zona que menys calor ha passat, amb 29 graus de màxima, en canvi, a indrets com el Rectoret i Zona Universitària les temperatures han arribat als 36 graus.

Tot i que a la nit la calor no ha sigut tan extrema, no s'ha baixat dels 25 graus a gairebé cap zona de la ciutat. Es preveu que en aquests pròxims dies es vagi notant el descens d'aquesta onada de calor, que va començar el dilluns 17. De moment es manté l'alerta vermella per altes temperatures a tota Catalunya, sobretot en zones de la Catalunya Central i el Prepirineu per perill d'incendis. Per fer front a aquesta situació, podeu refrescar-vos en alguna piscina o fer plans que no suposin una exposició directa al sol.

Consulta aquí els informes d'AEMET

NO T'HO PERDIS: 10 ombres per esquivar la calor a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat