Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Open House obre les portes de 8 llocs ocults de Barcelona

Les visites guiades d'Espais ocults tindran lloc del 9 al 15 de maig a edificis emblemàtics de ciutat

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

L'Open House Barcelona obre les portes a llocs ocults i sorprenents de la ciutat de Barcelona del 9 al 15 de maig, dins del programa 'Espais ocults'. Es tracta d'un seguit d'activitats que forma part de 'Model. Festival d'arquitectures'.

El 48h Open House Barcelona és molt conegut entre els barcelonins i les barcelonines per obrir portes que sovint estan tancades al públic. A 'Espais ocults', es tracta de portes encara més tancades. En concret, són sis visites guiades de la mà d'experts a espais singulars de la ciutat. Amb l'objectiu de difondre el patrimoni històric, s'han seleccionat espais com el sanatori antituberculós de Collserola, la Casa Tosquella a Sarrià, el magatzem de patrimoni a Canyelles o el Taller Masriera a l'Eixample. Per accedir a les visites es necessita inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. Les visites són gratuïtes però s'ha de pagar un euro per despeses de gestió.

Els espais ocults

Taller Masriera

És el taller de creació dels germans Masriera, una de les primeres construccions de l'Eixample. Es va edificar l'any 1882 perquè funcionés com un taller de pintors i escultors. Aquest temple historicista de tipologia pròstil hexàstil s'ha anat transformant al llarg de la història, des d'un taller, un teatre i un convent. Gràcies a la lluita veïnal, està previst que es converteixi en un nou equipament del barri. 

Les visites seran dimecres dia 11 de maig a les 17 i 18.15 hores. 

Taller Masriera
Foto: Open House BarcelonaTaller Masriera

Sanatori antituberculós

Aquest edifici modernista és l'única construcció que es conserva de l'antic complex del Sanatori antituberculós, el qual no es va arribar a utilitzar mai i durant la guerra civil va ser destruït. Era obra de l'arquitecte Joan Rubió i Bellvé i estava destinat a ser els safarejos del sanatori. Actualment està en desús.

Les visites seran dimecres dia 11 de maig a les 17 i 18.15 hores

Sanatori antituberculós
Foto: Open House BarcelonaSanatori antituberculós

MUHBA – Centre de Col·leccions

En aquest espai, el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) classifica i conserva milers d'objectes d'interès historicoartístic relacionats amb el passat de Barcelona i de troballes arqueològiques procedents d'excavacions. Les funcions del centre es basen en la custòdia, conservació i sistematització de les col·leccions que reuneix. A més, posa tots els objectes a disposició de la investigació i la divulgació. 

Les visites seran dijous dia 12 de maig a les 11 hores. 

MUHBA - Centre de col·leccions
Foto: Ajuntament de BarcelonaMUHBA - Centre de col·leccions

Magatzem municipal Canyelles

Es tracta de l'espai de magatzem del departament de patrimoni de la ciutat, on es conserven algunes de les peces més icòniques del paisatge urbà de Barcelona. Dins d'aquest, s'hi poden trobar fragments d'edificis històrics, escultures retirades o pendents de col·locació. També hi ha diversos elements singulars pendents de restauració. 

Les visites seran dijous dia 21 de maig a les 18 i 19 hores. 

Magatzem municipal Canyelles
Foto: Open House BarcelonaMagatzem municipal Canyelles

Umbracle de la Ciutadella

És un dels antics pavellons de l'Exposició Universal del 1929. Durant aquell any, el projecte de Josep Fontserè va ser reformat per Jaume Gustà, per adequar-lo a una sala de festes i conferències. Després Josep Amargós li va tornar l'aspecte original. 

Umbracle de la Ciutadella, Barcelona
ShutterstockUmbracle de la Ciutadella, Barcelona

Casa Tosquella

És una antiga torre d'estiueig del 1889 situada al barri de Sant Gervasi de Cassoles que està protegida com un Bé Cultural d'Interes (BIC). Antonio Tosquella va encarregar la construcció al mestre d'obres Juan Caballé. El 1906 va ser reformada per l'arquitecte Eduard M. Balcells amb un llenguatge eclèctic, i combinant una influència neoàrab amb la tradició catalana. Tot i això, es considera un edifici modernista i està previst que es converteixi en un casal per a gent gran. 

Les visites seran diumenge dia 15 de maig a les 11 i 12 hores.

Casa Tosquella
Foto: Ajuntament de BarcelonaCasa Tosquella

Casa de la premsa

Aquest edifici va servir per acollir els professionals dels mitjans de comunicació durant l'Exposició Internacional de 1929. És un edifici de l'arquitecte Pere Domènech, fill de Lluís Domènech i Montaner i destaca per ser un dels pocs edificis de l'exposició que es van construir pensant en un futur més enllà de la celebració d'aquest esdeveniment. 

Les visites seran dimarts dia 10 de maig a les 18 i 19 hores. 

Casa de la Premsa
Foto: Open House BarcelonaCasa de la Premsa

Galeria interior de la presa del pantà de Vallvidrera

Aquest espai en un inici es va construir amb l'objectiu de recollir les pluges d'un territori de més de 135 hectàrees de bosc. És obra de l'arquitecte Elies Rogent i és un exemple d'arc de graveta, amb 50 m de longitud, 3 m d’amplada i 15 m d’alçada.

Les visites seran dissabte dia 14 de maig a les 11 i 12 hores. 

Galeria interior de la presa del pantà de Vallvidrera
Foto: 48h Open House BarcelonaGaleria interior de la presa del pantà de Vallvidrera

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat