Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Calçats Cubedo
Calçats Cubedo

L'última sabateria de la Barceloneta tanca un any abans el seu centenari

L’empresa també ha tancat l’altre local de la Via Laietana

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Sembla que la Barceloneta no remunta en pèrdues de comerços locals. Si fa menys d’un mes el barri es quedava sense llibreries, ara també es queda sense sabateries. La notícia arriba després que Calçats Cubedo, que havia tingut fins a sis botigues repartides per la ciutat, abaixi definitivament les persianes dels dos últims locals que encara tenia oberts: un a la Via Laitena i l’altre al carrer Atlàntida, a la Barceloneta. Aquest últim havent estat la primera sabateria del barri i l’origen del negoci el 1925.

Exacte, l’any vinent Calçats Cubedo hauria bufat les espelmes dels 100 anys, però la celebració no ha estat possible a causa d’una sèrie d’adversitats per continuar amb el comerç de barri, segons ha avançat un dels propietaris a Betevé.  

Calçats Cubedo
Ig: @lolakaos

Els dos propietaris que regentaven els últims locals de la marca, germans i nets dels fundadors, han assenyalat l’any 2017 com el punt de partida dels problemes. Aquell any va ser l’atemptat de la Rambla i l'abandó dels clients estrangers els va suposar una pèrdua del 90% de les vendes. A això se li va sumar fer front a les obres per instal·lar l’ascensor al metro de Jaume I durant dos anys, just davant la botiga de la Laietana. Però és que després va arribar la pandèmia, el creixement de la venda en línia i, finalment, les reformes de la Via han sigut la gota que ha fet vessar el got. 

El que està clar és que tanquen en contra la seva voluntat perquè els germans, que són la tercera generació de la família en encarregar-se de l'empresa, duen la professió al cor. Però les dificultats els sobrepassen. El copropietari del negoci, Josep Cubedo, ha explicat al mitjà de Betevé que tot i tenir la propietat del local, no els és suficient per sobreviure. De fet, en els últims tres anys, han hagut de fer despeses de 1.400 euros mensuals només en reparacions. Això sumat a les exigències que reben per part de l’Ajuntament, els ha obligat a decidir la liquidació. 

NO T'HO PERDIS: Les millors sabateries de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat