Bogeria per les sabates

Les millors sabateries de la ciutat
De Ubieta
©De Ubieta
Advertising

Si porteu una Imelda Marcos dintre vostre, frisareu per visitar alguna d'aquestes sabateries. La varietat és la tònica general: marques de casa, internacionals, sabates fetes a mà, ecològiques...

Cuervo Cobblerblack Bird
©Maria Dias
Botigues

Cuervo Cobblerblack Bird

icon-location-pin Gràcia

Cuervo Cobblerblack Bird no va néixer amb aquest nom tan llarg, sinó amb un altre que homenatjava una pel·lícula de Wong Kar-wai. Té la seva lògica: Emili Guirao, el soci de Teresa Folguera, estava (i està) molt vinculat al cinema. Hi venien roba, accessoris i calçat. Però les sabates cada cop prenien més protagonisme. Era qüestió de temps que la boutique es convertís en una sabateria. El canvi d’orientació va precipitar el canvi de nom. I, en unes quantes temporades, també es va capgirar el rol dels propietaris: deixaven de ser exclusivament botiguers per convertir-se també en productors de la seva pròpia marca.

Botigues

Odd Barcelona

icon-location-pin Eixample

Odd no és una sabateria convencional si no un particular espai dedicat al calçat de moda on cada sabata té protagonisme. Distribuïdes gairebé com si fóssin llibres, podreu triar i remenar entre les firmes, les col·leccions especials i les noves marques creatives, com Abington Timberland, Dr. Martens Premium, N.D.C Made by Hand, Ash, Hunter, Chie Mihara, See by Chloe i Sonia Rykiel, entre d'altres .

Advertising
Nu
©Nu
Botigues, Sabates

Nu Sabates

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El calçat atemporal, fet a mà, amb pells italianes i d'origen californià de la firma Cydwoq omple la botiga Nu Shoes. En veure les sabates de Rafi Balouzian a Nova York va començar a gestar-se la idea de la sabateria del Born, on també hi ha lloc per marques que aposten per les maneres tradicionals i les formes contemporànies, com Deux Souliers.

Les Chausseurs
©Maria Dias
Botigues

Les Chausseurs

icon-location-pin Barcelona

Les Chausseurs dissenya sabates de dona reinterpretant dissenys tan britànics com els Oxford i les mítiques botes Chelsea. La novetat és que també hi ha creacions per a home, amb un punt més esport. I totes són made in Almansa, una població castellanomanxega amb una gran tradició sabatera. Però A Les Chausseurs no només trobareu calçat de disseny. El Lambert Perera, dissenyador i emprenedor per convicció, i la seva sòcia, Maria Reyes, també ofereixen marques d’accessoris ben curioses.

Advertising
Botigues, Sabates

About Arianne

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Darrere About Arianne s'hi amaga Ariadna Guirado, dissenyadora de moda que després d'un viatge a Londres va decidir convertir-se en dissenyadora de calçat. Coherència, continuïtat, atemporalitat. Són alguns adjectius que servirien per definir les col·leccions de l’Ariadna. El seu estil és sobri, però també femení. Les sabates tenen caràcter. Parlen un altre llenguatge. Tenen un rerefons clàssic, però són modernes. Es fabriquen a Elda, on encara ara es fan molts processos artesanalment. Aquest és el valor afegit d’unes About, com els hi diu l’Ariadna. Sabates de qualitat, que passen per moltes mans abans d’arribar als vostres peus. Tot un luxe.

Caboclo
©Caboclo
Botigues

Caboclo

icon-location-pin Ciutat Vella

Caboclo és artesania indígena de l'Amazones, sabates produïdes artesanalment fetes amb pell ecològica i sola de cautxú reciclat. A l'aparador de la petita botiga del carrer de la Dagueria les sandàlies de pell i els collarets es gronxen dins de dos pneumàtics de cotxes penjants del sostre; al carrer Baixada de la Llibreteria, quedareu embadalits pels models de la firma, però també per les rajoles hidràuliques.

Advertising
De Ubieta
©De Ubieta
Botigues, Art, artesanies i aficions

De Ubieta

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Des del taller laboratori del Born, Sara De Ubieta transmet l’ofici a curiosos i fetitxistes que volen donar forma al seu calçat. El que més interessa a l’arquitecta sabatera és el procés creatiu, les fronteres entre disseny i artesania, el moment en què es defineixen volums i es creen estructures. Les seves sabates no són capricioses sinó peces amb discurs: les De Ubieta tenen presència (i molta sola), funcionen bé per a homes i dones i traspuen un respecte absolut per la matèria primera.

Botigues, Sabates

Vaga Falena

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Vaga Falena és sinònim d'estil, si no feu una ullada a les firmes que componen l'aparador d'aquest clàssic de la sabateria: entre d'altres hi trobareu les sabates exquisides de Chie Mihara, els models atemporals i sempre còmodes d'Arche, la pell d'Argila, la firma Homers i les darreres incorporacions en calçat i moda de Y-3, la col·laboració entre Adidas i Yohji Yamamoto.

Advertising
Botigues

Number Shoes

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Number no volia ser a tantes passes del que es fa a Nova York, Londres i París en terreny de calçat i per això va decidir exportar a Barcelona les firmes més interessants que passegen per les capitals de la moda. Hi tenen sabates d’Opening Ceremony, Swear, B Store, Ksubi i Reductions. No cal massa més per satisfer totes les inquietuds; desitjaríem pujar als talons de les primeres, ens agrada la personalitat de les segones i  reivindiquem l’atemporalitat de les darreres.

Botigues

Mates

icon-location-pin Sants - Montjuïc

Mates és un comerç especialitzat en sabatilles esportives fetes a mida, que el client també pot personalitzar a través de la pàgina web. Amb més de 65 anys d'experiència, ara presenten una línia inspirada en els models històrics dissenyats als anys quaranta.

Advertising
Botigues, Sabates

Grotesque

icon-location-pin El Raval

Dissenyades a Holanda, fetes entre Espanya, Itàlia i Portugal amb pells lliures de químics, amb acabats de qualitat. Aquestes són les credencials sobre les quals ballen les Grotesque, les sabates de Geert Slaats. A la botiga del carrer Elisabets ja han enamorat a més d'un i de dos, fins i tot a dissenyadors com Zazo&Brull, que les han fet caminar sobre la passarel·la.

Mus&Roew
©Maria Dias
Botigues, Boutiques

Ivori

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Mus&Roew, la marca de sabates creada per l’andorrà Lambert Perera i el català Jordi Aznar, ja ha aconseguit posicionar-se al Japó i en capitals tan importants en el circuit de la moda com París, Londres i a Nova York. També les trobareu a Ivori (i a Room o Colmillo de Morsa). I quin és el secret d’aquest èxit? Les sabates Mus&Roew –fabricades artesanalment a Almansa– tenen alguna cosa d’especial. El seu disseny és atemporal, volgudament sobri, un clàssic-modern pensat per més enllà d’una temporada de sis mesos. També saben com combinar materials, forçant el joc de textures, especialment amb les pells metal·litzades.

Advertising
Botigues

The Outpost

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Noves tendències per a l'home contemporani, en aquella línia que separa els clàssics de l'avantguarda. Això és The Outpost, una botiga de referència per a homes als que agraden marques com Maison Martin Margiela, les sabates de Neil Barret per a Palladium i els barrets de Maquedano. Aposteu per comprar de forma relaxada i distesa? Aquest és el vostre cau.

Botigues

Calçats Ponsà

icon-location-pin El Raval

Sabates còmodes, d'estil casual per a un vestuari més urbà o, fins i tot, esportiu. Calçat que conviu amb la pluja i les distàncies; tant a l'asfalt com a la natura, fet amb teixits tècnics i amb formes ergonòmiques. Sabates robustes, a l'anglesa, per a home i per a dona.

Advertising