Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
aeroport el prat
FOTO: Ryanair

Més de 800.000 vols: Espanya és el país d'Europa amb més trànsit aeri de 2023

Segons el mateix informe, més de 120 milions de passatgers es van desplaçar des d'algun aeroport espanyol

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa uns mesos, l'Aeroport del Prat va anunciar que estava molt a prop de recuperar l'activitat prepandèmica amb més 4,5 milions de passatgers el mes d'octubre. Doncs bé, sembla que el ritme ha augmentat a la majoria d'aeroports espanyols: segons un informe d'AirHelp, una de les organitzacions més rellevants de defensa dels drets dels passatgers aeris, Espanya ha estat el país europeu amb més trànsit aeri durant el 2023, amb més de 800.000 vols.

Segons les dades, Espanya també s'ha posicionat com el país amb més desplaçaments de passatgers del 2023, amb un total de més de 120 milions, un nombre molt més elevat que els 90 milions registrats l'any 2022.

Aeroport del Prat
Aeroport del Prat

Dins el rànquing, Alemanya ocupa la segona posició, amb 95 milions de passatgers i més de 650.000 vols registrats, seguida de França, amb 90 milions de passatgers i més de 600.000 vols, i Itàlia, amb 89 milions de passatgers i també més de 600.000 vols durant el 2023.

La puntualitat empitjora a Espanya

Malgrat que l'activitat aèria ha millorat considerablement, la puntualitat ha caigut en picat als aeroports espanyols. Mentre que el 2022 es va posicionar com un dels països més puntuals d'Europa, amb un 22% de taxa de retards, el 2023 la taxa d'Espanya ha superat el 25%. En conseqüència, les indemnitzacions als passatgers han anat en augment: més de dos milions de persones han tingut dret a reclamar a l'aerolínia per interrupcions i retard de vols que van sortir de diversos aeroports de l'Estat l'any passat. Les persones que van patir les afectacions a principis d'anys, ja han pogut tirar endavant les seves reclamacions, mentre que les van patir a finals de 2023, podran començar a fer-ho ara.

La puntualitat, però, no només és un problema d'Espanya, sinó que, segons el mateix informe, més de 230 milions de passatgers arreu d'Europa van tenir algun problema amb l'horari del seu vol, i 15 milions en van patir la cancel·lació.

NO T'HO PERDIS: Les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat