Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zurich Marató de Barcelona
Zurich Marató Barcelona

Més ràpid, més cèntric i lineal: així serà en nou recorregut de la Marató de Barcelona 2024

El circuit deixarà de ser circular, però mantindrà el pas per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La prova atlètica de referència de Barcelona estrenarà un nou circuit el 2024. Vint anys després, el recorregut de la cursa popular Zurich Marató de Barcelona deixarà de ser circular. La nova ruta s'estrenarà el 10 de maig de 2024 i serà més cèntrica i més ràpida, cosa que afavorirà les marques dels esportistes, ja que tindrà menys desnivell. Malgrat les novetats, la cursa continuarà mantenint el pas per alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat, com la Sagrada Família i l'Arc de Triomf.

Marató de Barcelona 2024
Foto: Ajuntament de Barcelona

Les obres de remodelació de l'avinguda Maria Cristina, que tenen previst durar uns dos anys, i les de la plaça d'Espanya han obligat a l'Ajuntament de Barcelona a canviar el recorregut per seguretat i per evitar entrebancs als corredors i corredores. A més, un dels objectius principals ha estat fer el circuit més ràpid sense renunciar a l'espectacularitat i l'essència de la cursa. Amb aquests canvis, l'organització vol superar la xifra de 15.000 inscripcions de l'any passat.

Com és el nou circuit?

A causa dels treballs al sector de la Fira de Montjuïc, la sortida i la meta també han hagut de ser reubicades. En comptes de començar a l'avinguda Maria Cristina, el tret de sortida es donarà al passeig de Gràcia, a tocar de Gran Via, i la meta estarà a l'Arc de Triomf.

Els 42 quilòmetres de la prova estaran repartits en un recorregut que només tindrà 33 revolts i les rectes molt llargues seran protagonistes de la cursa. A més, una altra de les novetats és que, per primer cop, els 2 quilòmetres de l'avinguda Paral·lel seran de baixada, cosa que convertirà aquest tram en un dels més ràpids de la marató.

NO T'HO PERDIS: 10 llocs de Barcelona on fer esport a l'aire lliure

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat