Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
carrer Aragó
Foto: Rosanne de Vries / Shutterstock

Mesures per frenar el coronavirus a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat les mesures per frenar la transmissió del COVID-19 en clau local i que, en paraules de l'alcaldessa Ada Colau, passen per "abaixar el ritme de l'activitat de la ciutat i fer només l'imprescindible per a la vida quotidiana".

D'acord amb l'anunci de la Generalitat de l'activació de la fase d'alerta a Catalunya, a partir de dijous 12 de març se suspenen o ajornen les activitats d'oci, culturals i religioses que representin concentracions superiors a 1.000 persones; per a d'activitats en aforaments inferiors a 1.000 persones, es podran celebrar reduïnt a un terç l'aforament autoritzat per garantir l'espai de seguretat entre els participants, tal com ha informat l'Agència de Salut Pública. La mesura pot afectar equipaments i espais municipals de gran capacitat (Zoo, Tibidabo, Disseny Hub, Born Centre de Cultura, Sagrada Família).

En clau municipal, es tancaran 58 casals de la gent gran (fins al 27 de març) i es limitaran les activitats grupals i col·lectives en centres cívics i biblioteques; també es limitarà l'afluència en un terç a aquests equipaments.

L'Ajuntament apel·la a la "prudència, sentit comú, empatia i cura" per part de la ciutadania, i proposa ajornar esdeveniments no urgents per d'aquí a quinze dies (això inclou consells de barri, espais de participació, inauguracions d'equipaments, entre d'altres). Colau ha afegit que es reforçaran els àmbits de salut i serveis públics per protegir part de la ciutadania més vulnerable, la gent gran i els malalts crònics. De moment no estan previstos el tancament les escoles bressol, de primària i secundària.

En referència al transport públic, i pendents de la reunió de demà amb els responsables de Tranports Metropolitans de Barcelona (TMB), l'Ajuntament suggerirà mesures com la d'augmentar la higiene, la freqüència en els transports i la creació de franges horàries per evitar aglomeracions a metro i altres serveis.

NO T'HO PERDIS: activitats cancel·lades pel coronavirus a Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat