Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dona fumant a la ciutat de Puebla, Mèxic
Shutterstock Dona fumant a la ciutat de Puebla, Mèxic

Mèxic prohibeix fumar en absolutament tots els espais públics

Des de parcs i platges fins a hotels, el país llatinoamericà ara té una de les prohibicions de fumar més estrictes del món

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Escrit per
Mireia Servitje
Publicitat

La pròxima vegada que sigueu a Mèxic i penseu a fer un 'piti', serà molt, molt més difícil que abans. El país acaba d'aplicar una llei que prohibeix fumar en tots els espais públics. Sí, fins i tot a l'aire lliure.

La llei va entrar en vigor el 15 de gener i s'aplica a llocs com hotels, platges i parcs, pràcticament a qualsevol lloc, de fet. Els únics llocs on encara es pot fumar són a les cases particulars i a les zones privades a l'aire lliure, el que significa que les lleis antitabac de Mèxic són, ara mateix, de les més estrictes del món.

I abans de plantejar-te invocar ignorància com a turista: les lleis també s'aplicaran als estrangers. Les persones a qui enganxin fumant podrien enfrontar-se a multes de fins a 280 € i, si s'hi neguen, seran empresonades fins a 36 hores.

Tot això pot semblar força extrem, però Mèxic no és l'únic país que ha reprimit severament els fumadors. A Barcelona s'ha prohibit fumar a la platja, mentre que a Costa Rica s'ha prohibit fumar en llocs on altres persones puguin estar exposades al fum de manera passiva. Hongria també té lleis que prohibeixen a les persones encendre's una cigarreta a menys de cinc metres d'escoles i universitats.

Llavors, més països podrien seguir l'exemple de Mèxic? Potencialment, sí. Actualment, és força habitual que es prohibeixi fumar en espais públics tancats. A més, des de Nova Zelanda fins al Regne Unit, molts governs han acceptat la idea d'un futur sense fum, el que significa que prohibicions com la de Mèxic podrien convertir-se en la norma.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants mexicans de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat