Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Wanna Paint Banksy night
©BanksyWanna Paint Banksy night

Misteri resolt: revelat el nom real de Banksy (trobat en una gravació de fa vint anys)

L'artista l'havia revelat en una entrevista inèdita del 2003 amb la BBC

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

És un dels gurús més populars del món de l'art urbà, però la seva identitat era un misteri, fins avui. Resulta que l'artista havia revelat el seu nom real en una entrevista de 2003 que s'acaba de descobrir segons publiquen mitjans com NME.com.

Va ser durant l'enregistrament d'un programa per a la BBC Radio 4 fet fa vint anys. L'artista de Bristol, que ha mantingut l'anonimat durant dècades, va concedir una entrevista al periodista Nigel Wrench, qui li va preguntar si podia fer servir el seu suposat nom real que alguns mitjans com 'The Independent' havien apuntat.

Wrench va demanar a Banksy si es deia Robert Banks, i l'artista va respondre "És Robbie", confirmant la seva identitat. Es desconeix si és o no un altre dels subterfugis que utilitza l'artista, el cas és que és la primera vegada que es confirma alguna dada sobre el seu nom. Aleshores Banksy tenia 20 anys, amb la qual cosa s'interpreta que podia haver tingut un lapsus a l'agafar-li el periodista per sorpresa.

En tot cas, nom real o no, el misteri sobre la identitat de Banksy podria quedar resolt a causa de la imputació pública per difamació que l'empresari Andrew Gallagher ha emprès contra ell, un judici que podria portar la seva identitat a primer pla de forma definitiva.

NO T'HO PERDIS: les exposicions que no et pots perdre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat