Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Freddie Mercury i Montserrat Caballé
Foto: Polydor Records

Montserrat Caballé i Freddie Mercury tindran un carrer o plaça a Barcelona

Es busca la fórmula per portar a terme un espai de memòria, una proposta que el PSC ja va formular fa un lustre

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Són el símbol d'una època, un duet que va marcar la història musical de Barcelona. Per separat són dos artistes majúsculs en el seu àmbit, junts són la banda sonora de l'Olimpíada del 92. Fa cinc anys, l'Ajuntament de Barcelona es va comprometre estudiar una proposta del PSC per portar el nom de Montserrat Caballé i Freddie Mercury als carrers de la ciutat, una proposta que ara es materialitza amb una confirmació oficial.

Sabem el lloc concret, s'està estudiant que els artistes tinguin un carrer o una plaça al voltant de la nova urbanització de la plaça de les Glòries. Així ho ha manifestat en una entrevista a RAC1 el regidor d'Esports, David Escudé, que estudia fórmules amb la comissió de Nomenclàtor.

La proposta passaria per un homenatge a la cançó 'Barcelona' de les Olimpíades que s'ha transformat en tot un himne de la ciutat. Escudé, a més, ha recordat que l'alcalde és un "gran aficionat a Queen", la qual cosa posa tot de cara.

En l'entrevista també s'ha parlat de la possibilitat que l'espai tingui, a més, una escultura en homenatge a la parella de cantants: "tindria tot el sentit", ha dit el regidor.

Manuscrits de Mercury a subhasta

L'anunci de l'espai d'homenatge a Caballé i Mercury coincideix, a més amb la posada a la venda per part de la casa de subhastes Sotheby's d'una col·lecció de 200 lots amb més de 1.500 objectes personals del cantant Freddie Mercury.

Entre totes les pertinences es troba el manuscrit de la cançó 'Barcelona' i alguns vestits que Mercury va portar durant l'actuació amb Caballé. L'Ajuntament, de la mà de la Fundació Olímpica, licitarà per aconseguir el manuscrit segons ha explicat Escudé, objecte que té un preu de sortida bastant elevat, 18.000 euros.

NO T'HO PERDIS: l'homenatge a 'Mortadel·lo i Filemó' als carrers de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat