Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor Andrés Sardá, 'constructor' de la moda íntima

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Andrés Sardá, referent de la moda íntima femenina, ha mort als 90 anys. Enginyer tèxtil de formació, el 1962 va crear la marca homònima que va contribuir a transformar la cotilleria clàssica en la llenceria contemporània, apostant per nous materials com els teixits elàstics i una estètica elegant i sofisticada que va construir amb els fotògrafs de moda del moment. A partir dels 70 aquests avenços els aplicaria també a la moda de bany. El 2015 va rebre el Premio Nacional de Moda en reconeixement a la seva trajectòria.

Núria Sardá, al capdavant de la direcció creativa des de 1998, revisava la història de la marca i la tasca del seu pare coincidint amb la publicació del llibre 'Moda, amor, arte' (2011): dels inicis com a empresa de puntes a les primeres peces de roba interior fetes per Sardá, amb la convicció que havien de ser revolucionàries i femenines. Aquesta ha seguit sent una de les premises de la firma: crear una llenceria visualment atractiva que passi inadvertida al cos de la dona. 

La moda íntima i de luxe d'Andrés Sardá també és coneguda pels teixits –els encaixos, que lliguen amb el passat de la marca, la seda i el tul– i també els colors. La firma ha estat una habitual a la passarel·la Cibeles de Madrid i des del 2008 forma part de Van de Velde, empresa belga dedicada a la cotilleria.

Museu del Disseny
Foto: La Fotográfica

Tretze conjunts d'Andrés Sardá van sumar-se a la col·lecció tèxtil del Museu del Disseny, gràcies a una donació de la firma, i cinc d'aquestes peces s'exposen a la mostra permanent 'El cos vestit'. Sílvia Ventosa, conservadora de Tèxtil i Moda del Museu del Disseny, ha recordat així el dissenyador: "Defensava que els sostenidors s'havien de construir i saber fer com qualsevol altra peça d'enginyeria, em va dir que la roba interior s'havia de dissenyar com un pont".

NO T'HO PERDIS: per seguir comprant moda femenina.

Últimes notícies

    Publicitat