Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor Pau Donés, veu de Jarabe de Palo, als 53 anys

Deixa un llegat musical ple d'èxits i un exemple de lluita contra el càncer

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ningú volia llegir aquesta notícia tot i que feia anys que en Pau Donés, cantant i compositor del conegut grup Jarabe de Palo, lluitava amb totes les seves forces contra el maleït càncer. El carismàtic músic ha mort aquest matí a l'edat de 53 anys, poc després del seu retorn a la música amb 'Eso que tú me das', un tema del nou disc del grup.

Tots recordem la primera vegada que vam sentir la veu de Pau Donés. Va ser cantant 'La flaca' amb Jarabe de Palo, una cançó que va esdevenir un hit en tota regla. Pop reposat, percussió llatina, una guitarra 'bluesera' i una història bonica i senzilla. Així era la música de Donés: franca i amable, d'una transparència total i on tothom hi cabia. No costava gens agafar-s'hi, ballar-la, cantar-la. Gràcies a aquella cançó, Pau Donés va poder deixar la seva feina de publicista i dedicar-se a la música, la seva vocació de sempre, durant més de vint anys.

Fa cinc anys que lluitava contra el càncer, però la seva filosofia de vida era optimista. Li agradava dir que al costat de la mort de la seva mare, que es va suïcidar quan ell era adolescent, no n'hi havia per tant. Ho va fer públic, va deixar la música per un temps, però hi va tornar, i fa només uns dies que va publicar, per sorpresa, un disc inesperat, 'Tragas o escupes', un àlbum ple d'optimisme, tal com ell era.  

Et trobarem a faltar, Pau.

NO T'HO PERDIS: El Primavera Sound organitza Nits del Fòrum, amb 70 concerts aquest estiu

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat