Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zoo de Barcelona
Foto: Zoo de Barcelona

Mor Pedro, el rinoceront blanc més vell d'Europa (que vivia al Zoo de Barcelona)

L'animal va arribar a la ciutat l'any 2003 i actualment només hi ha 339 exemplars com ell a tot el continent

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El Zoo de Barcelona ha dit adeu a un dels seus animals més emblemàtics. El Pedro era el rinoceront blanc més vell d'Europa, que vivia a la ciutat des de feia vint anys. Aquest dilluns, l'animal ha mort a causa de la seva avançada edat, que el va fer entrar en un procés de debilitació que no s'ha pogut revertir, segons ha anunciat el Zoo a les seves xarxes socials. En Pedro era l'únic rinoceront blanc de la ciutat i era tot un emblema del recinte, a més, amb la seva mort, només queden 339 exemplars com ell als centres de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA), una espècie que gairebé està dins la Llista Vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.

Segons el Zoo de Barcelona, en Pedro ha mort amb uns 53 o 54 anys, quan l'esperança màxima de vida aproximada d'un rinoceront està entre els 40 i 50 anys. A més de ser el rinoceront més longeu del continent, la seva avançada edat també podria haver-lo convertit en un dels més longeus del món, malgrat que no hi ha dades oficials. En Pedro va ser traslladat de Sud-àfrica cap a Espanya l'any 1972, on el seu nou propietari es va comprometre a tenir-ne cura. La promesa no la va complir, ja que no garantia el seu benestar, per aquest motiu l'animal va arribar a Barcelona el 2 de desembre de 2003, on ha rebut atenció especialitzada, sobretot en els darrers anys de vida. 

L'espècie de rinoceront blanc va entrar fa molt poc temps en perill d'extinció a causa de la caça furtiva per vendre i col·leccionar les banyes. A causa de la situació alarmant d'aquests animals, es va activar una estrica protecció que ha permès que sigui l'espècie que millor s'ha recuperat en els darrers anys. El Zoo de Barcelona ja ha acollit animals en situacions molt semblants a la del Pedro i, gràcies al seu equipament capdavanter en cures geriàtriques, el centre pot acompanyar els animals en la seva etapa final. 

NO T'HO PERDIS: Barcelona tindrà un nou centre d'acollida d'animals de companyia

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Comparteix la història

Un email que realment t'encantarà

Loading animation
Aquest mail ja està registrat. Prova'n un altre!

🙌 Genial, ja t'has subscrit!

Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat