Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museus des de casa
Foto: Shutterstock

Museus, centres d'art i galeries del món per visitar des de casa

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Els museus i centres d'art tenen una versió digital que, amb més o menys encert, permeten que bussegem en els seus fons. Carregueu-vos de temps i ganes per descobrir artistes, per seguir cultivant el pensament i la curiositat; entreu als museus i centres d'art des de casa. Mentre no puguem sortir i es reprengui l'activitat expositiva, recomanem seguir etiquetes com #museusacasa, #museosencasa i #museumsathome.

Museu Nacional d'Art de Catalunya: doneu un cop d'ull a les col·leccions del museu, del Pantocràtor de Taüll al retaule de la Mare de Déu dels Consellers, les natures mortes del Barroc i la pintura modernista. Ofereixen altres recursos, com un trencaclosques fet a partir d'una obra a triar i l'aplicació Second canvas -també disponible en altres museus- per a una aproximació en detall a les obres. Seguiu-los a #elmuseunacionalacasa.

CCCB: una ocasió per tornar a sentir i llegir els continguts que sorgeixen de les exposicions, programes i altres propostes del Centre de Cultura Contemporània. Visiteu el laboratori per trobar articles, dossiers i vídeos sobre cultura, planeta, tecnologia, educació i ciència. 

MACBA: endinseu-vos al museu d'art contemporani de la ciutat, al fons de 986 artistes i més de 5.000 obres. A banda han creat un diari de confinament on aniran compartint contingut i experiències.

Museu d'Història de Catalunya: podeu descobrir les peces que conformen la col·lecció. Arqueologia, arts gràfiques, numismàtica, fotografia...

Museu del Disseny: per gaudir de l'exposició 'El cos vestit' del Museu del Disseny, que té tot el seu catàleg disponible online. 

Museu Picasso: al seu catàleg obert ofereixen una tria d'obres destacades. Mentre duri el confinament, compartiran activitats i continguts a través de l'etiqueta #MuseuPicassoVirtual.

Fundació Miró: el museu de Barcelona ofereix una passejada per la vida i obra de Joan Miró en forma de petits vídeos que recorren des dels anys de formació a la rellevància de Mont-roig en la seva trajectòria i la famosa proclama de l'assassinat de la pintura.

Museu Egipci: el museu facilita una aplicació (gratuït i disponible per a Apple i Android) per gaudir des del mòbil de les col·leccions d'art egipci.

Foto Colectania: mentre no es pugui veure en directe la mostra dedicada al fotògraf japonès Daido Moriyama, la compartiran a les xarxes.

Fundació Vila Casas: les càpsules de confinament de la Vila Casas ens apropen al dia a dia dels artistes que formen part de la col·lecció, que reflexionen sobre el temps present i la incertesa des dels seus tallers i espais vitals. Amb Eulàlia Valldosera, Àngels Ribé, Anna Dot, David Bestué i Gino Robert entre d'altres.

Museu Dalí: visiteu el Teatre-Museu Dalí de Figueres de forma virtual, en un tour que descobreix la una de les darreres grans obres del mestre surrealista. Atureu-vos i dediqueu estona a la Cúpula, potser una de les sales més màgiques del museu... 

Els museus estatals

Prado: A més de posar en marxa la iniciativa #Pradocontigo, que cada dia presenta una obra del fons, també podeu rastrejar les col·leccions del museu. Demaneu per Velázquez, Goya, El Greco o El Bosco.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia: Una de les joies de la corona del Reina Sofia és el Guernica. Mentre el museu d'art contemporani de Madrid romangui tancat, ens inviten a redescobrir l'obra de Picasso en un espai virtual que conté prop de 2.000 documents. 

Guggenheim Bilbao: el museu ha tancat però segueix actiu online, on han compartit contingut addicional de les exposicions en cartell: Lygia Clarck i Olafur Eliasson

Tabacalera: el centre d'art de Madrid posa a disposició del públic i en format virtual una desena d'exposicions, des de 2015 i fins a l'actualitat com la dedicada a Joan Rabascall o una col·lectiva sobre dones fotògrafes.

Museu Thyssen-Bornemisza: passegeu per les sales del museu en una visita virtual i contempleu les obres en detall (cliqueu-hi a sobre); també podeu visitar les darreres exposicions temporals, com la dedicada a Rembrandt y el retrato en Ámsterdam, 1590-1670 o la genial combinació d'arts plàstiques i tèxtil de Balenciaga y la pintura española 

Museus online

Museu català de la moda: la iniciativa nascuda online ens descobreix centenars de peces de vestir històriques. Per redescobrir l'armari de les nostres avantpassades i avantpassats, un tomb per la indumentària civil i de cerimònia femenina i masculina.  

Arquitectura catalana: prop de 1.700 obres i més de 1.000 arquitectes de referència es despleguen en aquest projecte del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, una eina entre lúdica i divulgativa que obre la porta a documentació inèdita de l'Arxiu del COAC, entre d'altres.

Tours virtuals per museus internacionals

Galeria dels Uffizi: és una de les pinacoteques més celebrades i visitades d'Itàlia. Si entreu al palau florentí, gaudireu de la galeria de les estàtues, i de Boticcelli, Leonardo, Rubens i altres grans noms.

Museus Vaticans: si teniu tot un dia, dediqueu-vos a rellegir la iconografia i la història dels personatges de la Capella Sixtina, una de les joies dels museus vaticans, que també us obren les portes.

Museu Arqueològic d'Atenes: una introducció a les diferents col·leccions del Museu d'Atenes, per connectar amb les civilitzacions grega, egípcia i romana.

Louvre: el museu de París ofereix tours virtuals de diferents àrees: la galeria d'antiguitats egípcies, l'antic fossar de la fortalesa del Louvre i la galeria d'Apol·lo, un homenatge al Rei Sol.

National Gallery: trepitjar una altra de les catedrals de l'art europeu, ara a Londres, sense moure's de casa.

National Gallery Washington: Edward Hopper, Albert Dürer, Joan Miró, Vicent van Gogh, Diane Arbus, Louise Bourgeois són aquí!

MOMA: tenint en compte que al setembre estrenaven la presentació de les sales permanents -amb l'artista Aurèlia Muñoz com una de les protagonistes- podeu fer el tour virtual en col·laboració amb Google Arts & Culture o senzillament passejar-vos per MOMA com si fos la primera vegada que el trepitgeu.

The Met: sis vídeos que, de forma immersiva, traslladen l'audiència al cor del Metropolitan de Nova York. Atenció als claustres romànics, procedents de Catalunya, França i Occitània.

Hermitage: un pla-seqüència de cinc hores, que en realitat és un anunci memorable d'una marca de telèfons, ens endinsa a l'Hermitage de Sant Petesburg.

British Museum: benvinguts al museu del món. Cordeu-vos el cinturó i a viatjar per un interactiu que parla d'art i disseny, de la vida i la mort, del poder i la identitat, de religions i creences i poder i conflicte.

Tate: millor que un tour virtual, reuneix 78.000 obres d'art, 4.000 artistes i més de 20.000 documents. És una de les webs de referència per nodrir-se de cultura visual i pensament contemporani.  

Altres monuments i meravelles del món accessibles a través de Google Street View.

Galeries

Galeria Zielinsky: l'artista Luca Parise proposa una exposició interactiva amb l'intercanvi com punt de partida; a 'Barganha' en comptes de vendre les seves escultures, les intercanvia per altres béns. Teniu temps per entrar, contemplar i proposar 'trocs' fins al 30 d'abril. 

Chiquita Room: l'exposició actual, 'Mise en images', reflexiona sobre les imatges a partir de les col·leccions de llibres dels comissaris Rosa Lleó i Pedro Torres. No la podem veure en directe, ni passar les pàgines, però a través d'Instagram la galeria ens ensenya cada dia algun dels llibres que componen la mostra.  

Marlborough: davant del confinament, la galeria d'Enric Granados també amb seu a Madrid vol seguir oferint contingut. Atentes a les seves xarxes, des d'on proposen comentaris d'obra per part d'experts i visites virtuals als estudis d'artistes com Juan Genoves, Antonio Lópe, Blanca Muñoz o Soledad Sevilla. Seguiu-los en #marlboroughentucasa #arteadomicilio #yomequedoencasa.

També ofereixen continguts a les xarxes de galeries com Senda, Sala Parés, àngels Barcelona... 

NO T'HO PERDIS: 50 idees per confinar-se de gust.

 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Últimes notícies

    Publicitat