Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nandu Jubany
©IvanGiménezNandu Jubany

Nandu Jubany publica un llibre amb les receptes del confinament

'Cuinar per a la família' recull una vuitantena de plats fets a casa i a Instagram

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ja abans del confinament per pandèmia, en Nandu Jubany era un dels cuiners més mediàtics de Catalunya. Però la seva presència a Instagram, cuinant una recepta al dia per a la família, va propulsar-lo a les xarxes socials. "Vaig passar de tenir cent mil i escaig seguidors als quasi 300.000 d'ara. Creixíem per milers de seguidors cada dia, teníem a 4000 persones mirant cada transmissió", explica.

D'aquesta experiència a Instagram neix el llibre 'Cuinar per a la família', que el cuiner publicarà el pròxim 2 de novembre i només es podrà comprar a la seva web (i a Can Jubany, suposo). I és un llibre especialment emotiu i personal, fet a mitges amb el seu fill Eudald, que amb 22 anys s'ha acabat de llicenciar a l'Escola universitària Eina, d'art i disseny. Reuneix les 80 receptes que Jubany va fer a casa durant el confinament. Cada recepta té dues pàgines: a l'esquerra, Jubany explica què significa el plat per a ell. A la dreta, hi ha la recepta feta pas a pas i explicada mitjançant dibuixos de l'Eudald, i un codi QT que remet al vídeo de la recepta. 

"Si agafes un llibre de receptes, amb la majoria passa que mai et sortirà a recepta bé a la  primera. Amb aquest llibre això no és així", diu, content. I en un moment de sinceritat prou habitual –ja sabeu que Jubany és tal com raja– explica que "si no fos per la pandèmia, mai hauria fet un llibre, perquè fent un llibre no aportaria res. Els del Disfrutar expliquen noves tècniques, el meu llibre és producte d'un moment que ens va tocar viure. Jo soc molt sentimental i explico coses molt personals", reflexiona. 

El tancament salvatge d'aquell maleït divendres 13 de març els va enganxar amb la nevera del restaurant plena, esclar. "Vam repartir menjar entre els treballadors i els vam enviar a casa". Però encara hi havia molta teca. I es va dedicar a cuinar cada dia i pujar-ho a la web. S'ho menjava la seva família i el seu cap de cuina, que vivia amb ells, portava menjar a la seva mare. "Esclar que ens ho menjàvem, però per menjar cada dia no t'estàs cuinant quatre hores, és obvi". (qui escriu va fer el seu sumptuós fricandó un dia, amb alguna drecera, i s'hi va estar tres hores i mitja). 

Tercer moment de sinceritat Jubany: "Cada recepta del llibre surt bé a la primera, i això és perquè l'hem feta tres vegades. I el llibre té 80 receptes! Si hagués sabut que hauria tingut tanta feina cuinant, mai hauria fet aquest llibre", riu. Escolta, però ho dius de veritat? "Del tot!". S'ha autoeditat el llibre, i ha posat tota la carn a la graella: el llibre és un volum de 400 pàgines, amb 80 receptes. I tot i ser una edició de luxe, es vendrà a un preu de 39 euros. La primera tirada serà de 20.000 exemplars, i això fa olor de regal de llibre 'gastro' del primer Nadal sense (esperem-ho) restriccions.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.    

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat