Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cap Butaca Buida
Foto: Sergi PanizoCap Butaca Buida

Neix Cap Butaca Buida, la gran diada que omplirà els teatres de Catalunya

Time Out Barcelona, ADETCA i 3Cat impulsen una iniciativa única al món perquè el dissabte 16 de març el públic català es bolqui amb les sales del territori

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Catalunya tindrà aquest 2024 una gran festa popular dedicada a les arts escèniques: Cap Butaca Buida. Apunteu la data i graveu-la a foc a l'agenda: dissabte 16 de març el públic estem convidats a ocupar un seient de les nostres estimades sales de teatre. Amb el mateix esperit que la diada de Sant Jordi i la marató de TV3, aquesta iniciativa –impulsada per l'Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Time Out Barcelona i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Impuls del Teatre, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona– anima tota la ciutadania que es faci seu aquest lema per celebrar, durant una jornada festiva, un dels nostres grans actius culturals: el teatre, la dansa i el circ. El 2024 serà l'any de sortida d'aquesta iniciativa que ha nascut amb la voluntat no només de perdurar al llarg del temps, sinó que cada vegada tingui més abast fins a arribar a totes les butaques del territori, i fins, i tot, a les arts del carrer.

Es tracta d'un projecte únic al món, ja que cap altre país s'ha plantejat el repte d'omplir el nombre més gran de seients possibles en una data concreta. Cap Butaca Buida enceta el marcador de 18 de desembre amb 25.456 butaques disponibles d’espais participants i fa una crida a les sales i espais d'arts escèniques de tot el territori que no s'han adherit encara a la iniciativa a què ho facin fins al 31 de gener, quan es farà públic el nombre de seients finals que hi seran disponibles. Serà llavors quan es mostrarà el marcador definitiu de butaques s'hi iniciarà el compte enrere per deixar-les en 0.

Cap Butaca Buida ha publicat una web en què es pot consultar informació sobre la campanya, així com un recull de totes les obres que es podran veure el 16 de març. També disposa de dos perfils de xarxes socials, un a Instagram i un altre a TikTok, amb què s'aniran comunicant totes les notícies vinculades al projecte i s'animarà la ciutadania perquè es bolqui en aquesta diada. De moment, ja es poden veure tres vídeos dels intèrprets Ivan Morales, Alba Florejachs i Esther López.

Amb cada entrada que es vengui per al 16 de març en el marc de Cap Butaca Buida els teatres adherits a ADETCA destinaran, com a mínim, un 2% del preu de l'entrada a un projecte que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l’entitat beneficiària és Pallassos sense Fronteres per la seva tasca humanitària. A més, el call center d'informació sobre la campanya serà gestionat per la Fundació Esclerosi Múltiple.

Presentació de Cap Butaca Buida

La roda de premsa en què s'ha presentat al públic el projecte ha estat conduït pel periodista, escriptor i actor Xavier Graset i ha comptat amb les intervencions dels organitzadors i els impulsors de la iniciativa Isabel Vidal, presidenta d’Adetca, i Toni Albaladejo, vicepresident d’Adetca, encarregat del projecte; Eduard Voltas, Director General d’Estratègia de Time Out a Espanya i França; Rosa Romà, presidenta de la CCMA; Aïda Llauradó, diputada adjunta de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; Xavier Marcé, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga. El duet format per Carles Xuriguera i Fel Faixedas han posat la nota d'humor a un acte en què ja es podia respirar la il·lusió col·lectiva que respira el projecte.

NO T'HO PERDIS: Les obres recomanades de la cartellera de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat