Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Copa América de vela
America's CupCopa América de vela

Cinc coses que passaran a Barcelona aquest 2024

La ciutat té el calendari ple: ens espera un any d’esdeveniments, obertures, imaginació i adrenalina

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Per terra, mar i aire: aquest 2024 els límits s’expandeixen i podrem viure Barcelona des de tots els indrets possibles. Trepitjarem nous llocs, navegarem pel seu mar i sí: volarem pels aires.

1. Un nou espai cultural

Comencem per terra (i amb bones notícies): aquest any reobrirà el Teatre Principal de Barcelona, un edifici històric del segle XVII d’11.000 metres quadrats que -i això és una altra bona notícia- serà un espai cultural dedicat al teatre tradicional i a exposicions immersives de gran format. Aquest teatre podrà acollir unes 2.520 persones i també acollirà un espai de restauració i una botiga.

2. Un cementiri... per a animals!

Per a quan vinguin males notícies, una mica de consol: a finals d’any tindrem a Collserola el primer cementiri per animals de companyia de la ciutat, amb servei de cremació i inhumació. El cementiri obrirà les portes a finals del 2024, i es calcula que es podran fer 7.000 cremacions anuals durant els primers anys de funcionament. 

Cementiri d'animals de companyia
Foto: Ajuntament de Barcelona

3. La Copa Amèrica

Saltem al mar, i d’alegria: entre agost i octubre, la ciutat celebrarà la 37a edició de la Copa Amèrica, la competició internacional més important a l’àmbit de vela, en la qual participaran l'Emirates Team New Zealand, que va guanyar l'última edició, i cinc equips més. 

La Copa Amèrica es podrà seguir des del mar, des de terra i també per streaming o en diferit. L'organització de l'esdeveniment habilitarà diferents punts al Port Vell i rodalia per gaudir de la competició. L'entrada és gratuïta amb inscripció prèvia, però encara no s'han anunciat els detalls.

4. La Biennal Nòmada Europea Manifesta

I enlairem-nos, que enguany farem volar coloms: Barcelona també acollirà la 15a edició de la Biennal Nòmada Europea Manifesta, un esdeveniment de cultura contemporània que fa 30 anys que repensa ciutats del continent.

Del 8 de setembre al 24 de novembre de 2024 l'esdeveniment plantejarà diversos projectes que integraran diverses disciplines a onze municipis de la regió metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, El Prat, l'Hospitalet, Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa. A més, durant la celebració de la Biennal, les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs es podran visitar per primer cop.

Imaginarem la ciutat a través de projectes transformadors artístics, urbanístics i científics. Segons han assegurat, aquesta edició tindrà “una envergadura mai abordada anteriorment”.

Tres Xemeneies
Foto: Shutterstock

5. Una nova atracció

Parlant de dimensions: el Tibidabo estrenarà una atracció de caiguda lliure de 50 metres d’alçada que farà girs de 360 graus. L'atracció tindrà una capacitat per a 24 persones per viatge. Encara no hi ha una data oficial d'inauguració, però podem assegurar que des de tan amunt tindreu unes vistes privilegiades de la ciutat, tot i que no sabem quant temps tindreu per contemplar-les abans de caure al buit. La torre principal s'integrarà dins el disseny de l'entorn i estarà il·luminada amb llums LEDL'any no ha ni començat, però amb tot això ens espera un bon vol.

Més coses que passaran el 2024 (i ens agraden!):

Dua Lipa, Guillem Gisbert, Bad Gyal, Estopa... La música que ens porta el 2024
Les pel·lícules més esperades del 2024: de 'Dune 2' a 'Disco, Ibiza, Locomía'

Últimes notícies

    Publicitat