Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix l'Etnoscòpic, nou festival d'arts contemporànies al Museu Etnològic

Música en directe al pati, instal·lacions artístiques durant el recorregut expositiu i peces de videodansa a la seu de Montcada del MUEC

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Segur que heu anat mil vegades al Museu Picasso, però heu entrat a la seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món? És just davant, a les cases Nadal i del Marquès de Llió, i es va inaugurar el 2015. Hi trobareu centenars de peces de diverses cultures d’Àfrica, Oceania, Àsia i Amèrica (màscares, ídols, deïtats...), que del 27 al 30 de maig prendran vida gràcies a les arts contemporànies –performàtiques i audiovisuals– del nou festival Etnoscòpic.

"L’etnologia és una ciència i hi sumem una nova capa", diu Vicent Fibla, director del festival Eufònic i ara també responsable d’aquesta nova programació. Hi haurà música en directe al pati, instal·lacions artístiques durant el recorregut expositiu i peces de videodansa creades al mateix espai. Com la de Toni Jodar, “una improvisació a partir dels espectaculars tòtems de sis metres de la sala de cerimònies Bisj”, explica Fibla.

MUEC - Museu Etnològic i de Cultures del Món - Seu Carrer Montcada
Foto: MUEC

En total, una quinzena d’activitats que poden tenir fins i tot punts de transgressió. Irena Visa, per exemple, farà una intervenció "en forma de visita guiada que qüestiona la legitimitat de tenir les peces allà"; és a dir, que ens obliga a reflexionar sobre la nostra posició davant d’obres espoliades durant l’etapa colonial. Atenció també al carrer: potser hi trobareu botigues de souvenirs amb cartel·les com si fossin peces del museu.

Pel que fa a la música, Blacksea Não Maya recuperarà l’herència africana de Portugal, Antropoloops plantejaran la qüestió de la procedència dels fragments d’una sessió de DJ’s i Andrew Pekler hi tindrà una instal·lació amb els sons de misterioses illes fantasma. Un viatge pels segles i els continents, sense sortir del Born. 

L'accés al festival serà gratuït durant els quatre dies i amb una entrada molt reduïda per controlar l'aforament –encara no s'ha decidit el preu, però rondarà els 4 o 5 euros–, en les activitats de les 19 i les 20 h. Trobareu tota la informació a etnoscopic.cat

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat