Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nicolas Cage, Helen Mirren i Léa Seydoux protagonitzen el BCN Film Fest

La sisena edició del festival se celebra del 21 al 29 d'abril amb els Cinemes Verdi com a seu principal

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Ja és tradició. Pels voltants de la Diada del llibre i la rosa arriba el Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi BCN Film Fest i aquesta vegada ho fa amb films protagonitzats per estrelles com Nicolas Cage, Helen Mirren i Léa Seydoux. Però aquesta és només una petita part del que prepara el festival del 21 al 29 d'abril als Cinemes Verdi –seu principal– i altres espais de la ciutat com la Filmoteca de Catalunya, l'Institut Français, la Casa Seat, el CaixaForum, la Fundació Institut Confuci de Barcelona i diversos centres cívics de la ciutat.

Aquesta sisena edició del festival inclou 68 títols, dels quals vuit són premières mundials, dues a escala europea, 23 en l'àmbit estatal i sis a Catalunya. Entre els films més destacats hi ha 'Pig', de Michael Sarnoski i protagonitzada per Nicolas Cage i que serà la pel·lícula de cloenda; 'Deception', film d’Arnaud Desplechin basat en la novel·la de Philip Roth amb Léa Seydoux i Denis Podalyde; 'Ennio: The maestro', de Giuseppe Tornatore sobre l'icònic compositor Ennio Morricone, amb testimonis de Quentin Tarantino, Clint Eastwood i Oliver Stone, de qui també podrem veure 'JFK: Caso revisado'   

Altres títols importants són 'El Duque', de Roger Michell amb Jim Broadbent i Helen Mirren, un film basat en fets reals, sobre un taxista que va robar un Goya de la National Gallery de Londres; 'Red rocket', la nova proposta de Sean Baker, conegut per 'Tangerine' i 'The Florida Project'; 'La piel en llamas', de David Martín Porras, amb Óscar Jaenada i Fernando Tejero, basada en l'obra de Guillem Clua, i 'Espejo espejo' de Marc Crehuet amb Santi Millán, Malena Alterio, Natalia de Molina i Carlos Areces, que inaugurarà el festival i suposarà l'estrena mundial del fim. 

Però hi haurà molt més, com 'El Pilar', d'Esther Cases, un documental sobre el cinema polític clandestí de finals del franquisme; 'Lunana, a yak in the classroom', nominada a l'Oscar com a Millor Pel·lícula Internacional i una secció dedicada a l'art amb títols sobre Botticelli, Modigliani i Napoleó.

També podrem veure Gérard Depardieu i Aurore Clément
 a 'Maigret', de Patrice Leconte, i Benedict Cumberbatch i Claire Foy a 'Mr Wain', de Will Sharpe, totes dues premières espanyoles; hi haurà una retrospectiva dedicada a Jeremy Thomas, productor de films històrics de Bernardo Bertolucci, David Cronenberg, Stephen Frears i Jim Jarmusch, entre d'altres, en què es projectaran títols mítics com 'El último emperador', 'Feliz Navidad, Mr Lawrence' i 'Crash'; i una secció de cinema asiàtic en col·laboració amb l'Institut Confuci, amb films de Zhang Yimou i Ang Lee, entre d'altres.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine del mes d'abril

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 


 
 

Últimes notícies

    Publicitat