Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Los muñecos hinchables del restaurante La Pepita
FOTO: La PepitaLos muñecos hinchables del restaurante La Pepita

Nines inflables per evitar els contagis en un restaurant de Barcelona

La Pepita té els clients més peculiars de la ciutat: ni mengen ni beuen, només s'encarreguen de mantenir la distància entre clients

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Diuen que el bon humor és capaç de rescatar-nos dels pous més profunds. Pot sonar extret d'un llibre d'autoajuda però és la crua i contradictòria vida real. Ompliríem centenars de llibres amb casos reals on l'humor, la creativitat i l'enginy han ajudat a trobar la solució a situacions complicades. I el restaurant La Pepita podria protagonitzar el capítol 'Si vols que la teva vida millori, compra una nina inflable'.

Però què tenen a veure una joguina sexual i un restaurant enmig d'una crisi sanitària? Si estàs pensant en un conte de Quim Monzó, vas molt equivocat. Aquesta història és real, palpable i amb uns protagonistes de plàstic que s'ubiquen a La Pepita, al barri de Gràcia. "Portàvem tancats des del 13 de març i, ni que no es pogués obrir, volíem que des de fora el bar es veiés ple. Com ho fem? Doncs comprem ninos inflables, els vestim i els repartim per les taules". Així comença la història d'un bar que un dia els va entrar el bon humor per la porta i encara no n'ha marxat.

Els ninos inflables del restaurant La Pepita durant el confinament
Els ninos inflables del restaurant La Pepita durant el confinamentFOTO: La Pepita

L'humor com a remei

La Sofía, juntament amb en Sergio, la seva parella, fa anys que regenten La Pepita i La Cava (aviat la MiniPepita), els dos en el mateix carrer Còrsega, als peus de Gràcia i també del canó des que van aixecar per primer cop la persiana fa 10 anys. La pandèmia els ha caigut com una maledicció de les que empenyen a la tragèdia. "Està sent molt dur, nosaltres només hem pogut obrir un dels dos locals que tenim i amb menys taules i més dificultats", expliquen. Tot i això, la Sofia i en Sergio no han perdut mai les ganes de tirar endavant: "Vam pensar que si omplíem el bar, ni que fos tancat, de ninos de plàstic faria posar de bon humor els veïns. La filosofia de La Pepita és el bon rotllo, també en plena pandèmia". I així ho van fer, l'allau de fotografies a les xarxes social no van trigar a arribar i era molta la gent que passava per davant i aprofitava per fotografiar-se amb els nous clients del bar. 

La Sofía ens explica que van aprofitar el tancament per fer petites reformes i que quan va arribar el moment de reobrir tenien una cosa clara: "Els ninos inflables no els podem fer fora!". I és en aquest punt que van decidir donar-los un nou ús: "S'encarregaran de garantir la distància de seguretat entre clients que ens demanen a la barra". Dit i fet. La Pepita va reobrir a finals de juny amb aquests nous inquilins a la barra i a la taula. "Els clients d'entrada els sobtava però ràpidament els feia treure una rialla i s'hi feien fotos". L'estratègia, senzilla, efectiva i econòmica, arribava per quedar-se (o fins que les restriccions s'acabin). "Els anem canviant la roba, els reubiquem perquè no s'avorreixin de mirar el mateix i, sobretot, fan una feina molt bona: omplir els buits, acompanyen la gent i donen calidesa a un local que normalment estaria ple fins dalt de gent", ens diu la Sofia.

La Sofía rodejada dels ninos inflabes del seu restaurant

L'agost, el mes de Gràcia

És agost  –"possiblement l'agost més dramàtic de la història", recalca la Sofia–, "però cal obrir i atendre el client del barri de sempre i un turista que és més d'aquí". Tradicionalment, les festes de Gràcia –enguany adaptades als nous temps i sense cap activitat en obert– arrodonien el que era el millor mes de l'any, però aquest 2020 "serà per sobreviure i poc més". Però tornem al remei del bon humor en forma de ninos inflables, que allí segueixen i "seguiran si la cosa no canvia".

A part d'una carta i una atenció exquisida, ara La Pepita ha sumat un nou reclam que els ha "ajudat a trencar amb el pessimisme general i que la gent entengués que no ens queda un altre remei que sortir d'aquesta crisi amb idees i creativitat". La Sofía, en Sergio i la colla de ninos inflables que els acompanyen en són un bon exemple. "No sabem què passarà d'aquí a dos mesos, segur que no serà fàcil, però nosaltres, mentre puguem, ho tenim clar: bon rotllo, bons aliments i nines inflables", resumeixen els propietaris. 

NO T'HO PERDIS: 7 llocs de Barcelona on trobem a faltar els turistes

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat