Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Grullas de colores
Foto: Shutterstock

La programació i els carrers guarnits de les Festes de Gràcia 2020

La temàtica dels carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia i les activitats virtuals que tindran lloc del 15 al 21 d'agost

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Després d'adaptar-se i readaptar-se a la situació actual, la programació d'activitats de la Festa Major de Gràcia 2020 serà, finalment, virtual per complir les mesures de protecció davant la Covid-19. 

Enguany, l'escenari de les activitats de les festes no seran els carrers i places de Gràcia sinó el canal de YouTube de la Fundació Festa Major de Gràcia on, del 14 al 21 d'agost, anireu trobant tot de contingut relacionat amb la festa com el pregó – les pregoneres seran tres dones que treballen en l'àmbit sanitari: Xènia Sist, infermera de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia - Cibeles, i Elvira Bisbe, metgessa anestesista de l’Hospital de l’Esperança i vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona–; els concerts de Son de Gràcia, Andrea Motis, Meritxell Nedderman i Alma de Boquerón, entre molts altres; sardanes i havaneres; espectacles familiars –circ, contacontes, titelles, teatre...–; documentals sobre la Festa Major i càpsules sobre l'experiència de formar part d'aquesta gran festa.

Tot aquest contingut estarà penjat, com a mínim, durant un mes perquè el pugueu veure les vegades que vulgueu. Moltes de les activitats estaran subtitulades o amb llengua de signes i la programació d’activitats i concerts s’ha elaborat amb una sensibilitat especial en clau de gènere i d’inclusió de diferents públics i visibilitzant diferents col·lectius. 

La festa no es podrà seguir només a través de YouTube, sinó que també teniu accés a contingut digital especial i a jocs a l'app 360º de la Festa Major de Gràcia, disponible per a iOs i Android. Si us l'instal·leu, podreu tornar a passejar i gaudir dels carrers guarnits de les últimes tres festes majors i, a partir del tercer dia de la festa d'aquest any, ja podreu veure els carrers guarnits de l'edició 2020. 

Com seran els guarniments?

Com ja us vam explicar, els guarnits d'aquest any seran simbòlics i no se celebrarà el tradicional concurs. Res de les enormes creacions, veritables obres d'art, que ens regalen cada any les comissions de festes. Per ser responsables amb la situació, els guarniments seran petits, només a alguns carrers i a balcons i portalades, sense cap element a terra. Però moltes comissions no han deixat de treballar durant el confinament per demostrar com és d'important la festa per a ells i elles i per al barri.

'L'Independent de Gràcia' ha donat a conèixer les temàtiques d'alguns dels carrers que sí que es decoraran aquest any. Per exemple, a Joan Blanques de Baix de tot la temàtica serà la primavera, amb un sostre teixit amb materials reciclats que ens vol fer sentir l'explosió de color primaveral. També teniu motius florals a la Plaça de la Vila de Gràcia i el guarniment del carrer de la Perla està dedicat a Les Perletes del Clot, un grup de dones grans que viuen als pisos tutelats del carrer del Concili de Trento les quals han creat tota la decoració durant el confinament. 

Joan Blanques de Baix de tot. Festes de Gràcia 2020
Foto: Erica Aspas

La crisi ha trastocat els plans de les comissions de festes i sense els ingressos que arriben de les activitats que organitzen durant l'any no s'han vist amb cor de fer front a les despeses que suposa el guarniment, així que han optat per tornar al carrer antigues decoracions. És el cas del carrer de Joan Blanques de Baix, amb un sostre fet amb materials d'altres edicions que formaran formes geomètriques acolorides, i el carrer del Perill, on han recopilat elements destacats dels guarnits dels últims cinc anys. Al carrer de Ciudad Real s'han organitzat per donar forma a un guarniment sense temàtica específica però amb molt de color i moviment.  

I l'homenatge als sanitaris i a la resta de professionals que han vetllat pel benestar de tothom també havia de representar-se d'alguna manera a les Festes de Gràcia. Basant-se en les mil grues de paper que va construir la nena Sadako Sasaki, diagnosticada de leucèmia a conseqüència de la bomba d'Hiroshima, al carrer de Jesús també ompliran el carrer d'aquestes grues com símbol d'agraïment i record. A Fraternitat de Dalt li planten cara a la pandèmia amb optimisme i amb banda sonora: el guarniment està inspirant en la cançó ' Who wants live forever' de Queen. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'agost a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

 

Últimes notícies

    Publicitat