Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nou Parc: I si el Camp Nou fos un parc de 25 hectàrees?

Una 'smart office' de Barcelona obre el debat sobre la 'renaturalització' de la ciutat amb aquest projecte

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

En un moment en què la qualitat de l'aire està en el punt de mira, sembla urgent guanyar espais verds a la ciutat. És per aquesta raó que l'estudi d'arquitectes ON-A ha llançat un projecte d'arquitectura-ficció que podria ajudar a 'renaturalitzar' Barcelona. La idea, que no sembla realitzable per ara, ha estat llançada per la 'smart office' barcelonina per obrir el debat sobre la necessitat de majors espais públics verds.

Nou Parc
Nou ParcFOTO: ON-A Arquitectura

Inspirat en projectes com els de GMP Architekten i DGT Architects per a l'Estadi Olímpic de Tòquio 2020, el Nou Parc proposa una elevació de terreny que funcionaria com una nova façana verda per al Camp Nou, que respiraria per la part de dalt com si es tractés del cràter d'un volcà i les instal·lacions quedarien ocultes sota el nou mantell de vegetació.

El parc s'estendria al voltant de l'estadi i d'un cap a l'altre de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona i inclouria dos llacs. A més, el projecte permetria travessar per zones verdes àrees que ara estan tancades al públic i que per tant suposen una barrera arquitectònica per als veïns de Les Corts.

Nou Parc
Nou ParcFOTO: ON-A Arquitectura

L'estudi, fundat el 2005 per Eduardo Gutiérrez i Jordi Fernández, estima que el nou espai, de 25 hectàrees, podria produir 15.000 kg d'oxigen i absorbir 25.000 kg de C02 al dia.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans de la setmana

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat