Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodalies Renfe
Foto: Aina Martí / ACN

Els descomptes del transport públic s'allargaran durant el 2024 per a tothom

El govern espanyol prorrogarà la mesura que està inclosa dins el nou paquet anticrisi contra la inflació

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Malgrat que encara no se sap res sobre la promesa de Pedro Sánchez d'instaurar la gratuïtat al transport públic, el que sí que sabem és que els descomptes dels bitllets es mantindran durant el 2024 per a tothom. Aquest dimecres 27 de desembre, el Consell de Ministres prorrogarà la mesura que formarà part del nou paquet anticrisi contra la inflació i la crisi climàtica.

El govern espanyol mantindrà la bonificació del 30% al preu del bitllet que se suma al 20% que afegeix cada comunitat autònoma i les institucions i administracions locals. Pel que fa a Catalunya, la mesura s'aplicarà igual que a les altres comunitats autònomes i es mantindrà la gratuïtat del bitllet de Rodalies.

Tot i mantenir els descomptes, després de tres anys sense apujar les tarifes, l'ATM va anunciar que els preus dels títols integrats es dispararan un 6,75% el 2024. El consorci va aprovar l'augment per compensar la pujada de costos dels darrers anys, una mesura que farà que el cost d'un bitllet senzill passi de 2,40 a 2,55 €; la T-Casual d'11,35 a 12,15 €; la T-Usual de 20 a 21,35 €; i la T-Jove de 40 a 42,70 €.

Paquet anticrisi

A més de la prorrogació de les bonificacions al transport públic, el nou paquet anticrisi del govern espanyol inclou altres mesures com extensió de la rebaixa de l'IVA en els aliments de primera necessitat sis mesos més, fins al juny de 2024. La rebaixa inclou el 4% com el pa, la farina, la llet i els ous, entre d'altres, i del 10% al 5% a l'oli i la pasta.

A més, el nou decret també prorrogarà la suspensió dels desnonaments per a tots els ciutadans i famílies en situació de vulnerabilitat. També continuarà prohibit tallar els subministraments essencials i es prorrogarà la pujada de les bonificacions del bo social elèctric.

NO T'HO PERDIS: Les ciutats d'Europa més barates per fer una escapada d'hivern

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat