Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mustafa's Gemüse Kebap
Foto: Ricard Martín Primer Mustafa's Gemüse Kebap obert a Barcelona

Obre a Barcelona el millor kebab de Berlín

Mustafa's Gemüse Kebap és a Hostafrancs

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Com m'agrada aquell refrany de Déu tanca una porta i n'obre una altra. Si l'altre dia teníem la desagradable tasca d'anunciar que havia tancat el millor kebab de Barcelona, el Cuiner de Damasc, avui estem feliços d'anunciar que ha obert a Barcelona el millor kebab de Berlín (i dir això no és poca cosa: el kebab es va inventar tal com el coneixem en aquesta ciutat a principis dels anys setanta del segle passat). 

Mustafa's Gemüse Kebab (Creu Coberta, 15) és a Creu Coberta cantonada amb Plaça Espanya, i no és res més que una espitllera a la paret (té un menjador interior que era tancat). I tan bon punt t'hi asseus i tastes el seu 'dürum', notes la diferència. A més de posar-hi l'arxiconeguda amanida iceberg i la salsa picant–poca, suau i poc invasiva– afegeixen, hi afegeixen patates rostides estil panadera i verduretes a la brasa (carabassó i pebrot) en abundància

El resultat és un 'dürum' enorme i amb un sabor de brasa vegetal que està a anys llum del que normalment et trobes pels llocs (servidor no és massa fan d'aquest gènere, que sovint et proporciona una alegria ràpida i turbulències als budells a la nit). Però aquest em va caure a la panxa de meravella. I només costa 4 euros, a 3,80 en la versió kebab. El pollastre –només tenen plats amb carn de pollastre i versió vegetariana amb falàfel– és ben rostit i poc greixós, ple de gust.  

Quin bé de Déu de 'dürum'
Foto: Ricard MartínQuin bé de Déu de 'dürum'

Saben el que es fan: a Berlín hi trobareu una única paradeta de Mustafa's Gemüse Kebab a l''ultracool' barri de Kreuzberg, on la cua mínima per ser atès és d'uns 30 minuts. Al d'Hostafrancs a mi em van servir en dos minuts, i mentre devorava el meu entrepà em vaig adonar que la resta de clients eren alemanys. Aneu-hi abans que la cua no arribi al MNAC, 'kebapers' i 'dürumistes'. 

Cues al Mustafa's de Berlín
Foto: YoutubeCues al Mustafa's de Berlín

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueses

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat