Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Cuiner de Damasc
© Scott ChasserottEl Cuiner de Damasc

Tanca el millor kebab de Barcelona

El Cuiner de Damasc es retira després de 15 anys en actiu

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Que tanquin grans cases de la restauració és un drama, però encara ho és més que pleguin veles els locals que ens ajuden en la nostra lluita quotidiana. I avui, per desgràcia, toca anunciar que ha abaixat la persiana definitivament El Cuiner de Damasc: sens dubte el millor restaurant de 'kebab' i falàfel de Barcelona.

Situat al carrer Templers, rere l'Ajuntament, la seva porta de fusta era una invitació acollidora a agafar un bon 'dürum' –substanciós i amb una salsa de iogurt casolana, farcit de gall d'indi i vedella, gens greixós– o anar fent via amb un bon falàfel, d'allò més saborós i cruixent, o seure i rematar-ho amb un hummus impecable. A diferència de molts kebabs, aquest era tan acollidor que moltes vegades t'hi aturaves a menjar, i la clientela era tant local –veïns i funcionaris– com turística. 

El carismàtic Salem, el cuiner que va obrir aquest restaurant ara farà quinze anys, m'explica que no es pot parlar de 'mobbing' immobiliari: "Aquí s'han ajuntat dues coses: se m'ha acabat el contracte del local i m'ha arribat l'edat de la jubilació. Contra això no hi pots fer res". Pot ser que obri un nou local en un altre lloc? "Se'm fa molt difícil començar des de zero. Ja he fet el meu camí i fins aquí arribo".

L'amabilíssim sirià, un hostaler a qui no he vist mai sense un somriure als llavis, vol aprofitar l'avinentesa per agrair tothom que alguna vegada s'ha acostat a menjar-hi. I jo a ell la seva feina: en tres lustres de sovintejar-lo, mai, mai, he tingut aquelles posts-digestions en 'technicolor' tan sospitoses i emprenyadores de quan menges en un kebab qualsevol. El seu menjar era d'una qualitat senzilla i a prova de bombes.  

NO T'HO PERDIS: Els millors tacos de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat