Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Load galeria
Foto: Load Gallery

Obre a Barcelona la primera galeria de la ciutat dedicada a l'art digital

El disseny de l'espai està inspirat en les característiques formes orgàniques i corbes de Gaudí

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona acull un gran ventall de propostes artístiques que no us podeu perdre i, moltes d'elles, es troben dins de galeries de tota mena: des d'algunes clàssiques fins a les més contemporànies, presenten obres d'artistes i projectes diversos per a tots els gustos. Tot i que sembli que la ciutat ja no pugui acollir propostes més innovadores, ara ha aterrat a Barcelona la primera galeria dedicada a l'art digital, un tipus d'espai que encara no és gaire comú, ja que només n'existeixen una trentena arreu del món.

"L'art digital és un moviment artístic dins del qual, hi ha diversos tipus, així com diversos formats: imatges estàtiques o vídeos, cosa que també es pot combinar amb objectes físics que trenquen amb totes les barreres", explica Alex Simorrè, creador del projecte. "A Load, ens agrada exposar una combinació de les tres, i així tenim previstes que siguin la majoria de les nostres exposicions, perquè malgrat viure a l'era digital, som éssers físics i necessitem aquest pont entre la cosa física i la cosa digital", conclou Simorrè.

Load galeria
Foto: Load Gallery

Segons ha anunciat la galeria en un comunicat, la inauguració del seu nou espai a Barcelona no ha estat a l'atzar, sinó que han escollit la ciutat per la seva relació amb la cultura digital i per ser la seu d'esdeveniments del sector com Loop, OFFF i Sonar D+, entre d'altres. La ciutat també ha influenciat el disseny de l'interior de la galeria, on les formes corbes i orgàniques estan inspirades en les que caracteritzaven l'estil de Gaudí. L'espai és un cub blanc que combina la il·luminació natural i artificial, amb pantalles led i un sistema de so avançat. Més endins, també hi ha una petita sala amb quatre pantalles rodones, inclosa una al sostre, que fa l'experiència immersiva més profunda i intensa. 

Quins tipus d'exposicions hi ha?

L'espai acull fins al 16 d'abril l'exposició 'Capsule', de l'artista Exequiel Pini, més conegut com a Six N. Five. La mostra abraça una selecció de les obres recents de Pini com 'Flow', 'Species', 'Circle' i 'Memories of tomorrow'. Amb el seu treball, l'artista pretén explorar els diversos conceptes en els quals ha centrat els seus últims quatre anys de carrera com la natura i la seva expressió en realitats alternatives, els límits entre el que és real i artificial i la relativitat del temps i la seva representació, entre d'altres.

Load galeria
Foto: Load Gallery

La següent en visitar l'espai serà Luna Ikuta, una artista conceptual japonesa que centra la seva obra en la biologia, la ciència dels materials i els mitjans de comunicació i tracta temes com la memòria, l'evolució, la identitat o la vida després de la mort.

NO T'HO PERDIS: Exposicions gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat