Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La tercera cara de la lluna 2019
Foto: Jorge FuembuenaLa tercera cara de la lluna 2019

Exposicions gratis a Barcelona

Les mostres d'art gratuïtes que pots veure a les galeries, museus i centres culturals de Barcelona

Publicitat

El preu de les entrades no pot ser l'excusa per no visitar exposicions. La immensa majoria de galeries d'art són d'entrada gratuïta; el primer diumenge de mes hi ha molts museus que obren portes gratis; més els centres d'art municipals on no s'ha de pagar entrada. Aquí teniu una llista amb les millors exposicions gratuïtes de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: altres mostres imprescindibles.

 • Art
 • Art contemporani
 • preu 0 de 4
 • Fora de Barcelona

Descendent d’una família connectada al jazz, Vicens Vacca va dirigir la seva creativitat cap a l’art contemporani. Ara, fins al 9 de gener de 2022, al Centre d'Art Tecla Sala tindrem el plaer de recórrer el seu univers creatiu a través d'una selecció de quinze treballs amb l'exposició gratuïta 'Fora de cap lloc'.Són projectes artístics que van des de la dècada dels anys vuitanta fins a l'actualitat i que reflecteixen l'originalitat d'un artista singular. Amb una visió creativa entre la destresa i el desastre, Vicens Vacca mai ha contemplat el so com un element addicional a la seva obra, sinó com un element corpori amb qualitats plàstiques, que ha materialitzat en l'espai com un objecte escultòric.Prova del seu ideal artístic són les obres que podreu trobar a l'exposició: 'Literatura universal' (1986), una acció amb el premsatge i cisallament d'un automòbil ple de llibres; l'obra sonora 'Història de la música' (1996); 'Zero còpia' (2014-2016), on l'artista es qüestiona l'autoria de l'obra d'art, o 'Zen' (2016-2018) i 'Grand Hall Lament' (2013), dues obres ben recents en forma d'apps sonores per a telèfons mòbils.

Contingut patrocinat
 • Art
 • Pintura
 • preu 0 de 4

Felícia Fuster reprèn la pintura en la dècada dels anys setanta explorant les bases d’una abstracció pictòrica de naturalesa expressionista que des de llavors aniria avançant, recorrent per l’Abstracció lírica fins a arribar al caràcter còsmic de la seva obra més compromesa, 'Plurivisions: Pintura en moviment'.  La producció abstracta, que iniciava en aquests anys, s’inspirà en les pervivències de les avantguardes i en la condició subjectiva i experimental de l’artista. Mostra un llenguatge basat en el color i en un estil empastat i compacte, que s’aniria desmaterialitzant per reconfigurar-se, a la fi, dirigit a l’estudi de l’espai, però des de la recerca poètica i el contacte amb la cultura japonesa. L’obra posterior no es pot entendre sense aquest primer pas i la importància que té el mateix període de recuperació de la pintura en Fuster.  

Publicitat
 • Art
 • preu 0 de 4
 • El Raval

La il·lusió de l'espai del cinema pot regenerar un camp? D'una terra regada d'imatges n'ha crescut mai cap tija viva? Darrere de totes aquestes preguntes (potser sense una única resposta) la Filmoteca de Catalunya convida a l'artista i escriptor Pere Jaume Borrell, Perejaume, qui inaugura 'Donar cabuda', una exposició gratuïta del 17 de novembre al 30 de març de 2022. Un espai on l'artista combina obres creades expressament per l'exposició amb d'antigues, imatge en moviment, pintura, fotografia, el gravat i una intervenció escènica.  L'exposició es complementa amb tres projeccions, l'acte inaugural el 17 de novembre amb una lectura a les fosques a la sala Laya del text 'Un bosquet de vista verda', de Perejaume, a càrrec de Georgina Navarro. I dues projeccions: 'Maniobra' (2014) i una sessió de curtmetratges de l'artista, el 25 de gener i el 15 de febrer de 2022.  Perejaume veu l'espai de la Filmoteca com un sot de projeccions, un espai de conservació i arxiu. Malgrat això, l'artista busca restituir, plantar i fer reposar l'espai. Una alliberació de tota la saturació que pateix aquest lloc d'emmagatzematge per crear quelcom nou. La seva obra s'ha vinculat més amb la tradició literària que no pas a un moviment artístic: pintures, dibuixos, escultures, instal·lacions, fotografies i vídeos no esgoten la llista de recursos que utilitza l'artista, però el conjunt de tot forma un resultat coherent que dona vida al sistema artístic que avui ens ofereix. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat