Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Don Giovanni
Foto: NH Hotels Don Giovanni

Un dels xefs italians més importants del món obre restaurant a Barcelona

Andrea Tumbarello, el rei sicilià de la tòfona, obre Don Giovanni a l'hotel NH Stadium

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Publicitat

Hi ha moltes maneres d’arribar a Sicília des de Barcelona, i una de les més ràpides és plantar-se a l’hotel NH Stadium (Travessera de les Corts, 150), al costat del Camp Nou, on el xef italià Andrea Tumbarello acaba d'obrir un dels seus icònics restaurants, Don Giovanni. Des del 2005 que el seu local de Madrid s’ha convertit en una meca de la cuina italiana a la capital espanyola, amb una proposta de gairebé 300 plats a la carta. El restaurant de les Corts ofereix una carta reduïda: 'només' 70 dels millors plats de l’oferta de Madrid, seleccionats i curats un a un pèl xef.

Tumbarello diu que "la cuina italiana és la més difosa del món, per això era important fer una proposta que anés una mica més enllà de la pasta i la pizza". Tot i que a Don Giovanni també podem demanar, per exemple, uns fagottini de pera i gorgonzola. La proposta de Tumbarello és un viatge a Itàlia a través de plats com un carpaccio de vedella amb burrata, tòfona negra i avellanes torrades o un filet de vedella al limoncello. Tot plegat, servint més de 50 coberts al dia i amb preus que poden anar dels 25 als 60 euros per cap.

Allò no era una carbonara, era una cabronada! Li vaig dir 'et compro el restaurant'

Diu el xef que ell "obre bons restaurants per il·lusió, no per necessitat". La seva història amb la cuina és la d’un canvi de vida radical. En poc temps va canviar de país, de dona i d’ofici. Abans era economista a Itàlia, i després de moltes anades i vingudes a Madrid per feina, va decidir instal·lar-s’hi i obrir un Don Giovanni el dia que va dinar en un restaurant dir així, i es va sentir ofès com a italià i com a gurmet. "Això no és una carbonara, és una cabronada! Et compro el restaurant", li va dir al propietari. I dit i fet. Des d’aleshores ha après a cuinar de manera autodidacta, amb una base de cuina heretada de la seva nonna.

Tumbarello, el rei sicilià de la tòfona
Foto: NH HotelsTumbarello, el rei sicilià de la tòfona

Poc a poc, Andrea Tumbarello s’ha convertit en el rei de la tòfona. Defensa que "la terra és l’únic planeta amb tòfona i que Espanya n’és un dels majors productors, però que encara hi ha molt poca cultura d’incorporar-la als menús". A molts dels seus plats s’hi pot trobar tòfona, blanca o negra, sempre fresca i de bona qualitat. El xef treu pit de fer servir “bon producte i fer-li poc mal, manipular-lo poc”.

A la seva carta s’hi pot apreciar aquest ingredient estrella fins i tot en una panacotta amb mel de tòfona blanca. Com a bon sicilià, fa servir un joc de paraules per advertir de la moda de la trufa, en diu: "la 'truffa' de la trufa". 'Truffa', en italià, vol dir estafa; i adverteix que “si menges tòfona barata t’estàs estafant a tu mateix, perquè el que t’estiguin donant serà una altra cosa”. Per sort, això no passa, ni de bon tros, al Don Giovanni de Les Corts. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona 

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat