Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
ECC Cómics Bonavista
Foto: Ricard Martín ECC Cómics Bonavista

Obre a Gràcia la segona botiga de còmics més gran de Barcelona

ECC Comics Buenavista té 400 m2 i 25.000 referències a la venda

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

ECC Ediciones és l'editorial de Barcelona que publica a Espanya tot l'univers de DC (Batman i Superman, però també la línia d'adults del colós del còmic nord-americà, com la fonamental línia Vertigo). I acaben d'obrir una macro-llibreria a Gràcia: ECC Comics Buenavista (Bonavista, 30. T. 932 52 20 28) és un punt i a part en el panorama de botigues de còmics a Barcelona: té 400 m² i ofereix una selecció extensiva de novetats i fons de catàleg.

Albert Benavente, coordinador de botigues d'ECC –fa sis mesos van obrir una botiga al Centre Comercial Arenas– explica que "cada mes posem a la venda 350 novetats de totes les editorials, de les quals 80 són nostres". ECC Buenavista ocupa un majestuós immoble a Gràcia que va albergar l'acadèmia Blancaflor. I s'han allunyat amb tota la intenció del món de l'anomenat Triangle Friki d'Arc de Triomf: "No volíem fer una botiga temàtica. El triangle existeix perquè cada botiga té una especialitat", explica.

Cada mes posem a la venda 350 novetats de còmic

De fet, l'oferta de la botiga és tan vasta i completa que, com passa amb la botiga de Norma Còmics, cada zona podria ser una botiga especialitzada (Norma gaudeix d'uns imponents 1000 m²). "El nostre objectiu és que puguis passejar tranquil i mirar còmics amb calma. I donar espai a moltes altres coses més enllà dels superherois, malgrat que sigui el que ens identifica més com a editorial", explica el coordinador. Els espais entre prestatgeries –que tenen set alçades– són amplis: eviten la claustrofòbia i els cops de colze.

ECC Cómics
Foto: Ricard MartínECC Cómics

Hi ha de tot i per a tothom: una fastuosa secció infantil segregada per temàtiques, edats i estils –des de superherois, bande desinée, còmic espanyol i català, joves adults–, una secció de superherois que reuneix Marvel i DC per col·leccions i personatges ("de vegades tens el mateix editor dels còmics ordenant les prestatgeries, això és un luxe", riu Benavente), una secció de còmic europeu i una altra de nord-americà sense paios catxes en malles. "La clientela que passa per aquí va dels sis als 60 anys, el còmic és intergeneracional. No es tracta de vendre només el nostre producte: intentem tenir una oferta coherent i ben ordenada", explica.

La part dedicada al manga també és extensiva: un passadís format per dos enormes murs de llibreries, en què també se separa per edats i temàtica. Així, un tendre jovenet que busca còmics cuquis no ensopegarà amb el terror extrem i gore de Hideshi Hino, per exemple. Benavente destaca que la botiga serveix per donar sortida a producció editorial pròpia –estan reeditant clàssics dels noranta com Fernando de Felipe– i que en el soterrani de 100 m² hi haurà espai per a presentacions i esdeveniments.

ECC Cómics
Foto: Ricard MartínECC Cómics

Això també és un paradís per als fans del marxandatge especialitzat, el que va més de la tassa de 'Game of Thrones'. La part de figures està separada dels còmics, i podeu comprar des de funkos fins a impotents figures d'acció del Batman de Frank Miller... O fins i tot una de Peter Sellers com a inspector Clouseau! Els fans del rock al·lucinaran amb figuretes d'icones heavy-metall en format figureta 'Star Wars': ni més ni menys que Lemmy o la cabra satànica de Slayer!

Heavy satànic en figuretes!
Foto: Ricard MartínHeavy satànic en figuretes!

No és cap novetat que aquesta editorial obri una botiga: ECC (acrònim d'El Catàleg del Còmic) va néixer com una botiga el 1995 i amb el temps es va convertir en una empresa editora que oferia serveis a tercers (fins aquell moment s'encarregava del packaging dels còmics de Planeta). El 2011 van aconseguir els drets de publicació de l'Univers DC a Espanya. En un moment clau: aquell en què l'Univers DC va resetejar els seus personatges i sèries des de zero per enganxar nous lectors.

NO T'HO PERDIS: El boom del còmic en català

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat