Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre Chickoa, el pollastre a l'ast segons Paco Pérez

El nou local, ubicat al barri de Sant Antoni, aposta per pollastres de granja a l’ast elaborats al forn de carbó amb productes frescos i de proximitat

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Els catalans som gent de costums, fidels amb les tradicions heretades generació rere generació. En l’àmbit gastronòmic, no és menor la d'anar a buscar un pollastre a l’ast que faci les delícies de tota la família el diumenge (una tradició de dues generacions: el pollastre a l'ast es va generalitzar a Barcelona a principis dels 60). Si us agrada el pollastre a l'ast, heu de saber que acaba d'obrir el restaurant Chickoa (Borrell, 85, 934 22 51 56) amb la visió del pollastre a l'ast de Paco Pérez, un dels referents gastronòmics a l'estat amb 5 estrelles Michelin. Associat amb el grup Coma&Punto, Pérez explica que "Chickoa pretén rememorar el pollastre empordanès, per això s'utilitzen herbes dels llogarets de l'Empordà abans que altres espècies, per així aportar matisos diferents".

Chickoa
Foto: ChickoaChickoa

El punt fort de Chickoa són els pollastres de granja a l’ast elaborats al forn de carbó amb productes frescos i de proximitat i amb una barreja de quinze espècies. Pérez atorga un protagonisme cabdal a l'essència mediterrània en l'alta cuina, com va demostrar al Miramar o a l’Enoteca de l’Hotel Arts.

Productes de proximitat amb aromes del mediterrani
La fórmula és clara: treure partit de la versatilitat del pollastre per crear una carta dinàmica, on destaquen les aletes picants, la focaccia de pollastre al carbó amb herbes mediterrànies, l'escalivada i el picantó cuinat al buit i a baixa temperatura abans d'un final de brasa: sens dubte el 'must' del nou restaurant. "L'objectiu és crear un concepte divertit, a un preu assequible i que el puguis degustar tant en 10 minuts com durant tota una hora", assenyala el xef. Plats de rostisseria gurmet que fan venir salivera: croquetes cruixent i cremoses, i hamburgueses de contra cuixa, i amb un tiquet per persona que ronda els quinze euros.

El bon ús del pollastre té com a resultat plats saborosos, directes i eficaços. Per aquest motiu, cada cop hi ha més xefs d'alta cuina que han redescobert les seves possibilitats.

NO T'HO PERDIS: Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat