Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Les rostisseries i botigues especialitzades en pollastres a l'ast que us alegraran els diumenges (i qualsevol dia de la setmana)

Pollastres a l'ast
Pollastres a l'ast
Per Laura Conde |
Advertising

Adéu 'pancakes', 'bye bye' sucs bio de 6 euros. Sí. Ens agraden els brunchs, mai direm que no a un bon ramen i adorem la bona pizza. Però el que fa que ens salti la llagrimeta, és un diumenge de pollastre...a l'ast, clar. Aquí us deixem una llista dels nostres preferits, cruixents per fora i sucosos per dins, com ha de ser. Feina fàcil: l'únic que heu de fer és triar el que us quedi més a prop de casa. Ja ens direu què us sembla. 

Pollos Llull
Scott Chasserot
Restaurants, Mediterrània

Els Pollos de Llull (Sagrada Família)

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Comencem el recorregut per una institució en matèria de pollastres a l’ast. Obert ara fa 20 anys, ofereix tres tipus de pollastre: l’estàndard; el pollastre de l’era, una mica més gran i criat en llibertat, i, els caps de setmana, un pollastre ecològic que està fent estralls entre el públic healthy. El podeu acompanyar amb una amanida d’espinacs i fruites seques, amb un arròs blanc ecològic o, esclar, amb patates fregides o al caliu.

Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Can Pollastre

icon-location-pin Eixample

Els seus pollastres a l’ast fets a la llenya són la sensació de l’Eixample des que, ara fa tres anys, va obrir aquest establiment que ofereix un menjar casolà per emportar-se de molt nivell. I és que aquí els pollastres, tendres i gustosos, tenen el gust inconfusible de la llenya i conviuen amb botifarres, peus de porc, xai, garrins, galtes i carxofes, i amb pastissos casolans per fer-vos un menú a mida. Podeu acompanyar els pollastres amb unes patates al caliu o uns pebrots verds.

Advertising
Restaurants, A la brasa

Rostisseria Urgell

icon-location-pin Eixample

Per què aquest establiment és un pes pesant de la ciutat no solament en matèria de pollastres a l’ast, sinó també de menjar per emportar-se? Perquè tenen cuina pròpia i, per tant, un xef rere els fogons que cada dia crea combinacions d’espècies diferents per a uns pollastres tendres i melosos, sempre regats amb un xic de conyac. Rostisseria Urgell és el lloc on els pollastres tenen gust de pollastre, i on les croquetes, truites, llibrets i altres clàssics del take away de tota la vida s’assemblen als de la iaia.

Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Rostisseria La Brasa

icon-location-pin Sant Antoni

Al carrer del Parlament no solament hi ha sucs orgànics, vermuts i entrepans bio. Hi ha, des de fa més de cent anys, un establiment molt popular que ha estat sempre propietat de la mateixa família i que té un germà a Terrassa. A Rostisseria La Brasa olorarem (i veurem) els pollastres des del carrer, i ens oferiran mil possibilitats per elaborar diversos menús pràcticament personalitzats: amb patates fregides, al caliu, amb amanida de patates o acompanyats de diversos plats per emportar-se, entre ells uns canelons notables.

Advertising
Quin Pollastre!
©Ivan Giménez
Restaurants, Catalana

Quin Pollastre!

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Són de les poques rostisseries que ofereixen pollastre ecològic (per encàrrec previ, ep). Però segur que són l’única rostisseria que ocupa l’espai d’un antic prostíbul amb barra americana. Curiositats a banda: a la cuina hi trobareu la Valentina i en Javi (foto), mare i fill. La raó de ser de la casa és un pollastre groc català –destaquen que als seus 56 dies “és molt més gran que el d’altres locals”– rostit i amorosit amb una salsa on es mescla poma i oli, un deliri tendre i gustós per sucar-hi pa, i en què el pit –la prova de foc– ve carregat de gust (i la guarnició no són patates, sinó pomes al forn, boníssimes). També hi trobareu un repertori clàssic de rostisseria en la millor de les versions, tot amb producte ecològic: escalivada, ensaladilla russa, croquetes i macarrons, presents en un menú de 10 euros –també per menjar 'in situ'– on l’estrella, esclar, és el quart d’au.

Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Rostisseria a Llenya

icon-location-pin Sant Andreu

Aquesta rostisseria que serveix diàriament un munt de plats per emportar-se per a tots els gustos i tipus de dieta és un referent en matèria de pollastres a l’ast al barri de Sant Andreu. En ple centre del barri, ben a prop de les belles arcades del mercat, hi trobareu uns pollastres amanits amb mantega, sal i llimona, ideals per a totes aquelles persones que no acaben de ser fans de les combinacions d’espècies, a vegades impossibles, que sovint acompanyen els pollastres. Atenció, vegetarians, a les seves mandonguilles casolanes. El preu inclou patates.

Advertising
Menja bé
© Familia Cerezo-Perez
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Menja Bé

icon-location-pin El Poblenou

Hi ha un secret a Barcelona que només comparteixen els germans Viñas, el Jordi i l’Imma, al capdavant de les botigues Menja bé del Poblenou i el Congrés respectivament. I és la combinació d’espècies que porten els pollastres grocs que cada cap de setmana surten del seu rostidor. Una pisteta, germans Viñas? “Et diré que només són tres ingredients”, explica el Jordi, molt respectuós amb una manera de fer que va instaurar el seu pare ara fa 70 anys, a la primera botiga familiar que va obrir al Clot.

Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Aviram Martí

icon-location-pin Gràcia

Aquí només hi trobareu pollastre groc català, el que vol dir que és un pollastre criat i sacrificat a Catalunya, alimentat amb cereals, 100% km 0, amb pocs greixos i un gust inconfusible. I s’amaneix de la mateixa manera des de fa pràcticament 50 anys –quan els avis del Martí van obrir a la Gràcia de l’època aquesta botiga que ja va per la tercera generació–, amb una combinació molt equilibrada de sal, pebre, romaní, orenga i farigola. Només els trobareu els dissabtes i diumenges, i per un euro més els podreu acompanyar amb unes patates al caliu.

Advertising
Restaurants, A la brasa

Bon Profit

icon-location-pin El Poble-sec

Al carrer de Blai del Poble-sec, entre pintxos i canyes, funciona des de fa uns anys aquesta botiga de menjar preparat que fa uns pollastres molt i molt bons. Tendres i gustosos, feliçment allunyats de la textura de sola de sabata que tots ens hem trobat en algun moment de les nostres vides, els podeu acompanyar de plats per emportar-se a preus ajustats, des de croquetes fins a canelons o macarrons. Disposen també d’un interessant bufet per si voleu fer-vos una amanida a mida. El preu inclou patates i allioli.

La Tierra del Fuego
© Ivan Giménez
Restaurants, A la brasa

La Tierra del Fuego

icon-location-pin El Poblenou

Què passa quan et dediques al sector immobiliari i t’arruïnes? Si ets el Fabio, ets argentí, la teva afició són les brases i ets delsque pensen que si la vida et dóna llimones has de fer llimonada, obres una botiga de pollastres a l’ast. Uns pollastres de color pràcticament groc elèctric, que no han tastat pinso en sa vida (únicament blat de moro) i es couen en una màquina que funciona amb llenya d’alzina. Això vol dir que tenen un suau gust fumat i que, a més, es van coent amb un brou especial de la casa fet amb pebre fumat i altres herbes.

Advertising
Restaurants, A la brasa

La Teca

icon-location-pin Eixample

Fa 40 anys que quan passes per la porta de La Teca et comença a perseguir una oloreta meravellosa de pollastre a l’ast. Però si hi entres amb l’esperança que algú et reveli la recepta de l’amalgama d’herbes que afegeixen a la salsa i donen personalitat a un pollastre d’escàndol, la resposta que rebràs serà un no com una catedral. Recepta secreta, doncs, a aquesta botiga de menjar preparat on trobareu cada dia més de cent plats diferents, entre ells patates al caliu, fregides o amanides de patata.

Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Pollastríssim

icon-location-pin Les Corts

El Marc venia del món de la publicitat però el que més li ha agradat tota la vida és, en realitat, la cuina. De manera que un dia va deixar-ho tot i va obrir aquest establiment ubicat a la frontera entre Sants i les Corts, on, a més de pollastres, conill, galtes i peus de porc a l’ast, hi trobareu un bon grapat de plats per emportar-se, tots casolans. Els pollastres d’aquesta casa tenen una personalitat molt marcada: estan torradets, cruixents, i porten una combinació d’espècies molt contundent, que, esclar, és secret professional.

Advertising
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Pollería Lisboa

icon-location-pin Horta

Els amants del concepte a l’ast han de visitar aquest establiment on, a més de pollastres, hi ha conills, guatlles i diverses parts del porc, com ara galtes, costelles i garrons, que es poden acompanyar de patates al caliu o canelons. El secret de l’èxit d’aquest local emblemàtic, que fa 43 anys que ven pollastres a l’ast, és que els pelen manualment, amb navalla, cosa que marca la diferència amb els pollastres que es pelen amb bufador, els quals mantenen l’arrel de la ploma. Ah, i tenen una combinació ultrasecreta, d’unes dotze espècies que contribueix a engrandir el mite.

Bon Gall
© Iván Moreno
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Bon Gall

icon-location-pin Sarrià

Un dels llocs de reunió de bona part del veïnat de Sarrià els matins del cap de setmana és aquest establiment que prepara menjar per emportar-se casolà, i que té uns pollastres a l’ast que van acumulant grouppies. Pesen 1,5 kg aproximadament i arriben a les nostres mans sempre acompanyats d’unes patates al caliu. I és que l’èxit de Bon Gall ha estat progressiu però ferm, ja que va començar obrint intermitentment i, ja des de fa nou anys, ofereix pollastres cada dia excepte els dimarts, que tanca.

Advertising
Botigues, Botiga especialitzada en menjar i begudes

Rostisseria Rico

icon-location-pin Eixample

La Susana és la segona generació al capdavant d’aquesta rostisseria que ofereix menjar per emportar-se, des de cargols fins a mandonguilles, tot 100% casolà. De dimecres a diumenge i festius també, hi trobem uns pollastres a l’ast que, com sol passar en el món de la rostisseria barcelonina, porten una combinació secreta d’espècies que s’ha transmès de generació en generació. “Només puc dir-vos que la base és sal i pebre. La resta, ho deixo en mans del vostre paladar”, diu la Susana, que acompanya els pollastres amb pebrot i poma, inclosos en el preu.

Advertising