Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pollastres a l'ast
Shutterstock

Els millors pollastres a l'ast de Barcelona

Les rostisseries i botigues especialitzades en pollastres a l'ast que us alegraran els diumenges (i qualsevol dia de la setmana)

Escrit per
Laura Conde
Publicitat

Adéu 'pancakes', 'bye bye' sucs bio de 6 euros. Sí. Ens agraden els brunchs, mai direm que no a un bon ramen i adorem la bona pizza. Però el que fa que ens salti la llagrimeta, és un diumenge de pollastre...a l'ast, clar. Aquí us deixem una llista dels nostres preferits, cruixents per fora i sucosos per dins, com ha de ser. Feina fàcil: l'únic que heu de fer és triar el que us quedi més a prop de casa. Ja ens direu què us sembla. 

NO T'HO PERDIS: Restaurants amb servei per emportar i repartiment a domicili 

  • Bars i pubs
  • Sant Antoni

On abans estava el Bohèmic, famós per la seva cuina gastronòmica en un bar familiar, ara està el Sant Antoni Gloriós, un bar de tapes, platerets tradicionals i alguns de cuina d'autor. Des de cigrons amb gambes fins a canelons d'ànec amb foie o el verat amb ají i iogurt. Ara en la seva carta han afegit el tradicional pollastre a l'ast amb un toc modern: fet al forn a baixa temperatura i marinat durant 24 hores amb espècies, cítrics i algun que altre ingredient secret de l'autor.

A Pluma The Chicken Gourmet Place
  • Restaurants
  • A la brasa
  • Gràcia
  • preu 1 de 4

El pollastre a l'ast és tradició entre els catalans, sobretot els diumenges. Trobar un bon lloc de pollastre a l'ast els caps de setmana és mitja vida. I creieu-me, que el de A Pluma  l'heu de provar. Aquesta és la visió del pollastre rostit d'Eugeni de Diego, un dels antics caps de cuina de 'elBulli'. En un local inspirat en les primeres polleries que hi va haver a Barcelona, ​​trobareu el que l'autor diu 'pollastres capritxosos': cuinats durant dues hores amb forn Josper, híbrid de forn de cocció lenta ​​i brasa de carbó. A més, està marinat amb llimona, farigola i altres espècies mediterrànies, acompanyat de patates rostides banyades en el suc del pollastre. A preus raonables.

Publicitat
  • Restaurants
  • A la brasa
  • Sant Antoni

Chickoa va obrir portes el novembre del 2020 i s'ha consolidat com una opció gastronòmica d'alta volada al barri de Sant Antoni. El xef 5 estrelles Michelin Paco Pérez, que hi ha aportat la seva visió culinària, explica que "Chickoa pretén rememorar el pollastre empordanès, per això s'utilitzen herbes dels llogarets de l'Empordà abans que altres espècies, per així aportar matisos diferents". El punt fort de Chickoa són els pollastres de granja a l’ast elaborats al forn de carbó amb productes frescos i de proximitat i amb una barreja de quinze espècies.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sarrià

Un dels llocs de reunió de bona part del veïnat de Sarrià els matins del cap de setmana és aquest establiment que prepara menjar per emportar-se casolà, i que té uns pollastres a l’ast que van acumulant grouppies. Pesen 1,5 kg aproximadament i arriben a les nostres mans sempre acompanyats d’unes patates al caliu. I és que l’èxit de Bon Gall ha estat progressiu però ferm, ja que va començar obrint intermitentment i, ja des de fa nou anys, ofereix pollastres cada dia excepte els dimarts, que tanca.

Publicitat

A l'Eixample Esquerre, prop de 'Plaça Espanya' es troba la botiga de menjar per emportar 'Beltran', activa des de 1954. Els seus pollastres a l'ast amb patates al cava són el plat estrella que reuneix cada diumenge a desenes de 'foodies' que volen emportar-se a casa una ració. No us podeu oblidar de demanar doble de patates, no us penedireu, són addictives. La resta de la setmana sempre tenen una oferta àmplia i variada de productes casolans i de proximitat. Trobareu plats preparats de degustació i un menú molt econòmic, també amb opció vegetariana.

Can Pollastre
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Eixample

Els seus pollastres a l’ast fets a la llenya són la sensació de l’Eixample des que, ara fa set anys, va obrir aquest establiment que ofereix un menjar casolà per emportar que està per llepar-se els dits. I és que aquí els pollastres, tendres i gustosos, tenen el gust inconfusible de la llenya i conviuen amb botifarres, peus de porc, xai, garrins, galtes i carxofes, i amb pastissos casolans per fer-vos un menú a mida. Podeu acompanyar-los amb unes patates al caliu o uns pebrots verds. 

Publicitat
Rostisseria Urgell
  • Restaurants
  • A la brasa
  • Eixample

Per què aquest establiment és un pes pesant de la ciutat no solament en matèria de pollastres a l’ast, sinó també de menjar 'take away'? Perquè tenen cuina pròpia i, per tant, un xef rere els fogons que cada dia crea combinacions d’espècies diferents per a uns pollastres tendres i melosos, sempre regats amb un xic de conyac. Rostisseria Urgell és el lloc on els pollastres tenen gust de pollastre, i on les croquetes, truites, llibrets i altres clàssics de tota la vida s’assemblen als de la iaia.

Rostisseria La Brasa
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sant Antoni

Al carrer del Parlament no solament hi ha sucs orgànics, vermuts i entrepans bio. Hi ha, des de fa més de cent anys, un establiment molt popular que ha estat sempre propietat de la mateixa família i que té un germà a Terrassa. A Rostisseria La Brasa olorarem (i veurem) els pollastres des del carrer, i ens oferiran mil possibilitats per elaborar diversos menús pràcticament personalitzats: amb patates fregides, al caliu, amb amanida de patates o acompanyats de diversos plats per emportar-se, entre ells uns canelons notables.

Publicitat
Rostisseria a Llenya
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Sant Andreu

Aquesta rostisseria que serveix diàriament un munt de plats per emportar-se per a tots els gustos i tipus de dieta és un referent en matèria de pollastres a l’ast al barri de Sant Andreu. En ple centre del barri, ben a prop de les belles arcades del mercat, hi trobareu uns pollastres amanits amb mantega, sal i llimona, ideals per a totes aquelles persones que no acaben de ser fans de les combinacions d’espècies, a vegades impossibles, que sovint acompanyen els pollastres. Atenció, vegetarians, a les seves mandonguilles casolanes. El preu inclou patates.

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • El Poblenou

Hi ha un secret a Barcelona que només comparteixen els germans Viñas, el Jordi i l’Imma, al capdavant de les botigues Menja bé del Poblenou i el Congrés respectivament. I és la combinació d’espècies que porten els pollastres grocs que cada cap de setmana surten del seu rostidor. Una pisteta, germans Viñas? “Et diré que només són tres ingredients”, explica el Jordi, molt respectuós amb una manera de fer que va instaurar el seu pare ara fa més de setanta anys, a la primera botiga familiar que va obrir al Clot.

Publicitat
Los Caracoles
  • Restaurants
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Fundat l'any 1835, és un restaurant i gairebé també un museu de Barcelona si ens fixem en la quantitat de fotos que pengen de les parets i que, d'alguna manera, són un particular resum de la història contemporània de la ciutat. Des de la seva coneguda façana es poden veure pollastres rostits coent-se. Aquest és lloc d'esqueixada, canelons, paella de bacallà amb verdures, cabrit al forn, croquetes, suquet i caragols. També podeu triar entre diversos menús on el pollastre a l'ast és el protagonista i es pot acompanyar amb uns caragols i croquetes de pernil fins a gaspatxo o macarrons del cardenal.

Aviram Martí
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Gràcia

Aquí només hi trobareu pollastre groc català, el que vol dir que és un pollastre criat i sacrificat a Catalunya, alimentat amb cereals, 100% km 0, amb pocs greixos i un gust inconfusible. I s’amaneix de la mateixa manera des de fa més de mig segle–quan els avis del Martí van obrir a la Gràcia de l’època aquesta botiga que ja va per la tercera generació–, amb una combinació molt equilibrada de sal, pebre, romaní, orenga i farigola. Només els trobareu els dissabtes i diumenges, i per un euro més els podreu acompanyar amb unes patates al caliu.

Publicitat
Bon Profit
  • Restaurants
  • A la brasa
  • El Poble-sec

Al carrer de Blai del Poble-sec, entre pintxos i canyes, funciona des de fa uns anys aquesta botiga de menjar preparat que fa uns pollastres molt i molt bons. Tendres i gustosos, feliçment allunyats de la textura de sola de sabata que tots ens hem trobat en algun moment de les nostres vides, els podeu acompanyar de plats per emportar-se a preus ajustats, des de croquetes fins a canelons o macarrons. Disposen també d’un interessant bufet per si voleu fer-vos una amanida a mida. El preu inclou patates i allioli.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Comencem el recorregut per una institució en matèria de pollastres a l’ast. Obert ara fa més de dues dècades, ofereix tres tipus de pollastre: l’estàndard; el pollastre de l’era, una mica més gran i criat en llibertat, i, els caps de setmana, un pollastre ecològic que està fent estralls entre el públic 'healthy'. El podeu acompanyar amb una amanida d’espinacs i fruites seques, amb un arròs blanc ecològic o, és clar, amb patates fregides o al caliu. Els podreu trobar al carrer Nàpols, 272 i Ramon Torró, 13.   

Publicitat
  • Restaurants
  • A la brasa
  • El Poblenou

Què passa quan et dediques al sector immobiliari i t’arruïnes? Si ets el Fabio, ets argentí, la teva afició són les brases i ets dels que pensen que si la vida et dóna llimones has de fer llimonada, obres una botiga de pollastres a l’ast. Uns pollastres de color pràcticament groc elèctric, que no han tastat pinso en sa vida (únicament blat de moro) i es couen en una màquina que funciona amb llenya d’alzina. Això vol dir que tenen un suau gust fumat i que, a més, es van coent amb un brou especial de la casa fet amb pebre fumat i altres herbes.

La Teca
  • Restaurants
  • A la brasa
  • Eixample

Fa més de quaranta anys que quan passes per la porta de La Teca et comença a perseguir una oloreta meravellosa de pollastre a l’ast. Però si hi entres amb l’esperança que algú et reveli la recepta de l’amalgama d’herbes que afegeixen a la salsa i donen personalitat a un pollastre d’escàndol, la resposta que rebràs serà un no com una catedral. Recepta secreta, doncs, a aquesta botiga de menjar preparat on trobareu cada dia més de cent plats diferents, entre ells patates al caliu, fregides o amanides de patata.

Publicitat
Pollastríssim
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Les Corts

El Marc venia del món de la publicitat però el que més li ha agradat tota la vida és, en realitat, la cuina. De manera que un dia va deixar-ho tot i va obrir aquest establiment ubicat a la frontera entre Sants i les Corts, on, a més de pollastres, conill, galtes i peus de porc a l’ast, hi trobareu un bon grapat de plats per emportar-se, tots casolans. Els pollastres d’aquesta casa tenen una personalitat molt marcada: estan torradets, cruixents, i porten una combinació d’espècies molt contundent, que, esclar, és secret professional.

Pollería Lisboa
  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes
  • Horta

Els amants del concepte a l’ast han de visitar aquest establiment on, a més de pollastres, hi ha conills, guatlles i diverses parts del porc, com ara galtes, costelles i garrons, que es poden acompanyar de patates al caliu o canelons. El secret de l’èxit d’aquest local emblemàtic, que fa 43 anys que ven pollastres a l’ast, és que els pelen manualment, amb navalla, cosa que marca la diferència amb els pollastres que es pelen amb bufador, els quals mantenen l’arrel de la ploma. Ah, i tenen una combinació ultrasecreta, d’unes dotze espècies que contribueix a engrandir el mite.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat