Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Passem un terç de la nostra vida a internet

Un estudi revela que a Espanya les persones passen 58 a la setmana fent activitats ‘online’

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

28 anys, 9 mesos i 10 dies. Aquest és el temps que destinem, al llarg de tota la nostra vida, a internet. Una dada esgarrifosa que sorprèn encara més quan la poses en context: A Espanya l’esperança de vida és de 83,4 anys, i per tant, això significa que segurament passaràs un terç de la teva vida ‘online’.

Un estudi elaborat per Nord VPN ha revelat que a Espanya, durant tota una setmana, les persones passem 58 hores a internet. Això suma uns 125 dies a l’any, i es tradueix a gairebé 29 anys de vida destinats a internet.

Però, què fem tantes hores a internet? La següent dada et farà respirar una mica més tranquil, i sentir que no és (del tot) culpa teva. D’aquestes 58 hores ‘online’, unes 20 es consumeixen treballant. Ara bé, les 38 hores restant queden repartides en diverses activitats: navegar per les xarxes socials, veure vídeos, escoltar música, comprar, etc.

L’activitat que acapara més temps ‘online’ és veure la televisió en ‘streaming’. Aproximadament, a Espanya la gent dedica 8 hores a la setmana veure sèries i pel·lícules a plataformes com Netflix, Prime Video o HBO. Seguit d’això, venen les hores que s’inverteixen en xarxes socials Facebook, Instagram o Twitter. També es destinen al voltant de 4 hores a consumir vídeos de YouTube, i un temps similar és el que acostumem a passar escoltant música o podcasts a plataformes d’àudio com Spotify.

Més enllà de la feina i l’oci, les persones passen aproximadament dues hores a la setmana a internet per ‘investigar’, fer cerques a Google, etc. I també dues hores és el s’inverteix en gestions administratives com per exemple mirar l’app del banc o fer transferències, entre d’altres.

NO T'HO PERDIS: Les millors comèdies i altres pel·lícules amb bon rotllo per veure a Netflix

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat