Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 25 pel·lícules originals de Netflix que no et pots perdre

Et portem 25 pel·lícules originals i produïdes pel gegant de la indústria audiovisual, Netflix

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Netflix és molt més que un contenidor de sèries i pel·lícules, és una peça molt important en la indústria cinematogràfica, ja que cada vegada dedica més pressupost a produir els seus propis films. Si ja us havíem seleccionat les millors comèdies per a veure en Netflix, les més romàntiques i les més terrorífiques, ara us hem reunit les 25 pel·lícules originals de Netflix que no us podeu perdre. De diferents països i temàtiques, són films indispensables que tot aficionat al bon cinema hauria de tenir presents. Poseu-vos còmodes i a gaudir!

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules de la història.

1. Roma

Va ser la primera pel·lícula de Netflix a guanyar un premi cinematogràfic important. Roma, d'Alfonso Cuarón, va guanyar el Lleó d'Or a Venècia. És considerada per molts com la millor pel·lícula del director que va guanyar els Oscar a 2014 amb 'Gravity'. També és la més personal: són els records de la infància de Cuarón en un clar homenatge a la serventa que el va criar. La pel·lícula, en blanc i negre, reconstrueix la casa on va néixer el director, en un barri burgès, Roma, a la Ciutat de Mèxic. 

2. Ya no me siento a gusto en este mundo

Guanyadora del premi a la Millor Pel·lícula al Festival de Cinema de Sundance, 'Ya no me siento a gusto en este mundo', una comèdia negra de Macon Blair, conta la història de Ruth (Melanie Lynskey), una assistent d'infermeria que travessa una crisi de desesperació existencial. Però quan la seva casa és destrossada, Ruth descobreix un nou significat per a la seva vida en la persecució dels assaltants. Acompanyada pel seu veí Tony (Elijah Wood), un noi estrany i fanàtics de les arts marcials, comencen la persecució, però es troben amb situacions d'extrem perill contra una banda de perillosos criminals. 

3. Hasta los huesos

Lily Collins és Ellen, una jove amb anorèxia nerviosa que s'embarca en un viatge d'autodescobriment esquinçador i ocasionalment divertit a casa d'un metge poc convencional, el Dr. Beckham, interpretat per Keanu Reeves. Sorpresa per les regles inusuals i encantada amb els altres pacients, Ellen ara haurà de descobrir com enfrontar-se a la seva addicció i acceptar-se a si mateixa. 'Even to the Bones' ('Hasta los huesos') és la primera pel·lícula dirigida per Marti Noxon, productor de sèries com 'Buffy cazavampiros'. La pel·lícula també està protagonitzada per Carrie Preston i Lili Taylor.

4. Aniquilación

La pel·lícula d'Alex Garland ('Ex Machina'), protagonitzada per Natalie Portman, no va començar com una producció de Netflix, sinó que va acabar arribant al servei de 'streaming' després que Paramount l'abandonés. 'Annihilation' va ser, de fet, un dels títols més esperats de la 'rentrée' de Hollywood en 2017-2018, però mai va arribar a estrenar-se als cinemes. La pel·lícula conta la història de Lena (Portman), una biòloga i exsoldat, que se suma a una missió per a investigar el que li va succeir al seu espòs (Oscar Isaac) en l'Àrea X, un sinistre i misteriós fenomen que s'està estenent per la costa estatunidenca. Una vegada dins, l'equip de l'expedició descobreix un univers de paisatges i criatures mutants, tan perilloses com encantadores, que amenacen les seves vides i la seva salut mental. L'elenc també inclou a Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodríguez i Tuva Novotny.

5. Beasts Of No Nation

Va ser la primera gran pel·lícula de ficció de Netflix i fins i tot va arribar a competir al Festival de Cinema de Venècia, un dels més importants i antics de la indústria cinematogràfica. 'Beasts of No Nation', de Cary Fukunaga, conta la història d'Agu, interpretat per Abraham Attah, un nen que es troba sense res quan la guerra civil destrossa a la seva família. Com en el llibre de l'escriptor nigerià Uzodinma Iweala, davant la devastació de la guerra civil, Agu es veu obligat a unir-se a un grup de guerrillers mercenaris, liderats per Idris Elba, i es converteix en un nen soldat.

6. Yo soy Dolemite

Dirigida per Craig Brewer, 'Yo soy Dolemite' marca el retorn d'Eddie Murphy al setè art, amb el seu estil, amb un personatge més gran que la vida. Rudy Ray Moore (Murphy), decidit a transformar la seva vida, desenvolupa un personatge escandalós anomenat Dolemite que es converteix en sensació per a un públic restringit. Anti-regles i brutalment deciditDolemite posa en pràctica el pla necessari per a aconseguir l'èxit massiu, en un viatge que és alhora còmic i dramàtic.

7. Fragmentos de una mujer

És la primera pel·lícula en anglès de l'hongarès Kornél Mundruczó. Un naixement dramàtic està en el centre de la narrativa que es desenvolupa explorant el costat més fosc del dolor i la pèrdua i les seves conseqüències. Vanessa Kirby ('The Crown') i Shia LaBeouf formen una família devastada per un part a casa que acaba amb la pèrdua de la seva filla. El pla seqüència que obre la pel·lícula ha donat per a parlar de la intensitat amb la qual l'actriu interpreta la llarga escena de 20 minuts. Ellen Burstyn és l'àvia entremetedora que porta el cas als tribunals a la recerca de justícia, a pesar que la desolada filla està en contra. 

8. Historia de un matrimonio

Seria difícil imaginar una altra forma amb la qual Noah Baumbach obri el joc que no sigui amb dolçor. Això és exactament el que va succeir en 'Historia de un matrimonio', l'agitat i profund drama que, ens atrevim a dir, és una de les millors obres de la seva carrera. Nicole (Scarlett Johansson) i Charlie (Adam Driver), una parella de Brooklyn, es presenten a través d'un doble diari co-narrat, mentre veiem parts de les seves vides: porcions de pizza, històries contades per hores dormint, metres perduts en l'estació.

9. Bright

En un present alternatiu, en el qual els humans conviuen amb criatures màgiques (elfs, follets i fades), dos policies de Los Angeles es veuen embolicats en una guerra territorial. És una altra pel·lícula a l'estil de Will Smith dirigida per David Ahir ('Escuadrón suicida', 'Fin de turno').

10. Diamantes en bruto

Howard Ratner (Adam Sandler) és un exitós comerciant de diamants de Nova York, però l'addicció al joc ha deixat la seva carrera i la seva família en ruïnes. Sempre buscant la pròxima gran aposta, Howard creu que finalment ha arribat el moment d'arriscar-ho tot amb una pedra preciosa etíop. Però com més prop de l'èxit creu estar Howard, més es veu obligat a adonar-se que no pot continuar escapant de les conseqüències de les seves accions.

11. El camino: Una película de Breaking Bad

'El camino: Una película de Breaking Bad' és l'últim capítol tan esperat que reuneix els fans amb Jesse Pinkman (Aaron Paul). Després de la dramàtica sortida de la captivitat, Jesse ara ha de fer les paus amb el seu passat per a poder construir algun tipus de futur. La pel·lícula va ser escrita i dirigida pel mateix nom responsable de la sèrie i això ens va donar a molts de nosaltres una marató de devoció: Vince Gilligan. 

12. Emboscada final

Del director John Lee Hancock ('Un sueño posible'), 'Emboscada final' segueix la història no contada dels llegendaris detectius que van perseguir i van capturar Bonnie i Clyde, una de les parelles criminals més famosos dels Estats Units –i del món. Quan tota la força de l'FBI i l'última tecnologia forense no són suficients per atrapar els criminals, dos ex-Texas Rangers (Kevin Costner i Woody Harrelson) han de confiar en els seus instints i habilitats de la vella guàrdia per a fer el treball. 

13. Fe de etarras

En aquesta comèdia d'humor negre un grup d'aspirants a etarres esperen una nova missió al mateix temps que la selecció espanyola disputa el Mundial de Sud-àfrica, tot transcorre en 2010. La protagonitzen Javier Cámara, Julián López, Mirin Ibarguren i Gorka Otxoa.

14. El irlandés

La pel·lícula de Martin Scorsese és el llarg comiat del director d'una generació extinta de mafiosos i del mateix gènere dedicat a la màfia tal com ell els va definir i va celebrar. Robert De Niro interpreta a Frank Sheeran, l'irlandès del títol, que va servir a la màfia durant diverses dècades, era molt pròxim al líder sindical desaparegut Jimmy Hoffa, i ja vell i malalt, havent sobreviscut a tots, recorda aquells temps. En 'El Irlandés', el Scorsese de 'Casino' i 'Uno de los nuestros' es troba amb el Scorsese de 'La última tentación de Cristo' i 'Silencio'. La sobreexcitació visual i la violència espectacular són reemplaçades per la calma, el componiment, la melancolia, el pes del temps, l'agonia moral i el sentiment de culpa. També amb Al Pacino en un Hoffa brases i Joe Pesci sorprenent com un cap de la màfia amb sentit comú i discreció. Fins i tot quan mates a algú, és privat. 

15. Mank

Gary Oldman és Herman J. Mankiewicz (Mank), el dramaturg al qual Orson Welles (Tom Burke) recorre per a ajudar-lo a escriure 'Ciudadano Kane', en aquest llargmetratge de David Fincher, basat en un argument del seu pare Jack Fincher, que ha estat esperant finançament des de 1997. La pel·lícula torna a visitar el Hollywood dels anys 30 i 40 sota la mirada de l'irreverent i alcohòlic Mank, mentre acaba d'escriure el guió de la qual molts consideren la millor pel·lícula de la història. 

16. Máquina de guerra

Inspirat en el llibre 'The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America's War in Afganistan', del periodista Michael Hastings, 'Máquina de guerra' té a Brad Pitt com a protagonista. L'actor és un general victoriós i carismàtic, que va saltar a la fama liderant les forces de l'OTAN a l'Afganistan i després va caure en desgràcia a causa de la seva pròpia arrogància i la voluntat d'un periodista d'exposar la veritat. A més de Pitt, 'Máquina de guerra' també està protagonitzada per Emory Cohen, RJ Cyler, Topher Grace, Anthony Michael Hall, Anthony Hayes, John Magaro, Scoot McNairy, Will Poulter, Alan Ruck, Lakeith Stanfield, Josh Stewart, Meg Tilly, Titlla Swinton i Sir. Ben Kingsley. 

17. La madre del blues

Dirigida per George C. Wolfe, amb Viola Davis i Chadwick Boseman en els papers principals, la pel·lícula adaptada de l'obra homònima de August Wilson té lloc en 1927, quan una banda s'uneix per a gravar amb la reina del blues, Ma Rainey, i la tensió entre tots comença a manifestar-se.

18. Nosotros en la noche

Dos dels noms més icònics de Hollywood es retroben en 'Nosotros en la noche', pel·lícula basada en el llibre de Ken Haruf. Parlem de Robert Redford i Jane Fonda. Han estat veïns durant dècades, però mai han tingut molt de contacte. Ara enviduats, els dos es retroben i comencen a dormir junts platònicament per a alleujar la seva solitud, iniciant un veritable romanç.

19. Okja

Durant deu anys, Mikha va criar a la seva casa a les muntanyes de Corea del Sud un estrany i enorme animal, una espècie de truja gegant, a qui va anomenar Okja. Les dues van viure en pau fins el dia en què una gran multinacional veu Okja com una manera de guanyar diners, portant-la-hi a Nova York, on la directora executiva Lucy Mirando (Titlla Swinton) té grans plans per a l'animal. És llavors quan la nena s'embarca en una perillosa missió de rescat. Una pel·lícula per a tots els amants dels animals i que va plantejar algunes qüestions com l'activisme animal, la cobdícia empresarial i l'ètica científica. 

20. Al otro lado del viento

El mític Orson Welles va començar a rodar la seva última pel·lícula en 1970 i li va dedicar molts anys, però va morir en 1985, abans de completar-la. Estava inconclusa, però finalment va debutar en el Festival de Cinema de Venècia en 2018 i poc després va arribar a Netflix, amb noms com John Huston, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg i Oja Kodar en el repartiment. És la història profètica d'un director que torna a Los Angeles després d'un autoexili a Europa. Al mateix temps, un homenatge al vell Hollywood i el que va seguir. 

21. Los 7 de Chicago

El llargmetratge d'Aaron Sorkin té lloc a finals de la dècada de 1960, quan la guerra de Vietnam va generar molta controvèrsia entre la població i un grup d'activistes és portat als tribunals acusats ​​de ser responsables de provocar enfrontaments violents entre manifestants i la policia, durant una convenció nacional del Partit Demòcrata a Chicago. Eddie RedmayneSacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt i Alex Sharp són alguns dels noms del repartiment. 

22. Primero mataron a mi padre

Va ser la cinquena aventura d'Angelina Jolie darrere de la càmera. 'Primero, mataron a mi padre' es basa en el llibre autobiogràfic de Loung Ung, l'activista cambodjana que va lluitar contra el règim dels Khmers Vermells. La pel·lícula, que es va estrenar en el Festival de Cinema de Toronto en 2017, segueix la lluita per la supervivència de Loung Ung, encara una nena, i la seva família en una Cambodja immersa en el terror propagat pel règim de Pol Pot, entre 1975 i 1979. Angelina Jolie no només es va quedar per a la realització, també és responsable del guió, juntament amb Loung Ung, qui als deu anys es va veure obligada a fugir de Cambodja per a sobreviure al genocidi dels Khmers Vermells, que van matar una quarta part de la població del país en menys de quatre anys. 

23. Los Meyerowitz: La familia no se elige

Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Elizabeth Marvel i Emma Thompson protagonitzen l'elenc de 'Los Meyerowitz: La familia no se elige', una altra pel·lícula de Noah Baumbach sobre la complexitat de les relacions familiars. Tres germans adults s'enfronten a difícils relacions familiars amb el seu pare, un malhumorat artista novaiorquès. 

24. Los dos Papas

Frustrat amb la direcció de l'església, el cardenal Bergoglio (Jonathan Pryce) demana al Papa permís per a retirar-se en 2012. En canvi, enfrontant-se a escàndols i dubtes, l'introspectiu Papa Benedicto XVI (Anthony Hopkins) convoca al seu crític més sever i futur successor del Vaticà per a revelar-li un secret que farà tremolar els pilars de l'Església Catòlica. Darrere dels murs del Vaticà, comença una lluita entre tradició i progrés, culpa i perdó, entre dos homes molt diferents que s'enfronten al seu passat per a trobar punts en comú i crear un futur. 

25. 22 de julio

Paul Greengrass ('Capitán Phillips', 'Vuelo 93') va viatjar a Noruega per a contar la història del pitjor atac terrorista en la història d'aquest país. Va ser a 2011 quan Anders Behring Breivik va fer esclatar un automòbil aparcat en l'àrea d'edificis governamentals a Oslo i després va dur a terme un tiroteig massiu en un campament juvenil a l'illa d'Utoya. 77 persones van morir. Més que mostrar-nos el que va succeir en aquest fatídic dia, el 22 de juliol ens mostra les ferides sense curar dels que van sobreviure. Un cop de puny en l'estómac.

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules de la història del cine

Últimes notícies

    Publicitat