Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
canvi d'hora
Foto: Shutter Stock

Primer canvi d'hora del 2023: quan hem d'avançar el rellotge?

L'horari d'estiu arriba el diumenge 26 de març, quan les dues de la matinada seran les tres

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La primavera ja està aquí i amb ella també tornen les tardes més llargues, més hores de sol i les temperatures que a poc a poc van pujant que conviden a fer més plans a l’aire lliure. Amb l’arribada de la nova estació també arriba l’horari d’estiu, per tant, quan haurem de canviar els rellotges aquest any? El primer canvi d’hora d’aquest 2023 arriba la matinada del diumenge 26 de març, quan a les dues de la matinada seran les tres.

Aquest canvi afecta a tots els països de la Unió Europea per intentar ajustar la jornada de treball amb les hores de llum solar. Tot i això, fa un temps que es diu que el canvi d’hora té els dies comptats, però, de moment, el comitè d’experts del govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant si els canvis d’hora seguiran existint o no. En el cas que es decidissin abolir, cada estat membre de la Unió Europea hauria de decidir quin horari voldria adaptar, el d’estiu o el d’hivern.  De fet, la Unió Europea no és la primera a plantejar-se aquesta qüestió; països com els Estats Units ja van posar fi a la modificació horària fa uns mesos, adaptant tot l’any l’horari d’estiu.

De moment les deliberacions encara segueixen i si aquest és l'últim canvi d'hora que viurem és una incògnita. El que sabem segur és que, a partir de la matinada del diumenge 26 de març les postes de sol seran després de les 20 h, més d’una hora més tard del que estàvem acostumats durant el febrer. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Primavera

    Últimes notícies

      Publicitat