Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bus Nàutic Port
Foto: Port de Barcelona

Pujar al nou bus nàutic de Barcelona serà més barat que un bitllet senzill de metro

El servei s'estrenarà aquest estiu i comptarà amb dues embarcacions de zero emissions

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A més d'acollir la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, aquest estiu el Port de Barcelona també estrenarà un nou servei de transport aquàtic. A partir de l'1 de juliol, el Port tindrà dues embarcacions que funcionaran com a bus nàutic i que connectaran les Drassanes amb el moll de Llevant i la Nova Bocana, que es troba just darrere de l'Hotel W. Aquest servei funcionarà un mínim de dotze hores diàries, i les embarcacions, de zero emissions, tenen una capacitat de 70 passatgers cadascuna. El servei comptarà amb un sistema d'atracament i embarcament automatitzat.

En els dos extrems del trajecte, el moll de Llevant i el moll de Drassanes, s'hi faran diverses renovacions perquè el bus nàutic es pugui aturar i la baixada i pujada dels passatgers es faci de manera segura. Un dels canvis més rellevants serà la nova parada del moll de Llevant, que s'ubicarà en la nova estació marítima i ocuparà els antics magatzems portuaris, que actualment estan en procés de rehabilitació. Segons ha anunciat el Port de Barcelona en un comunicat, aquesta estació marítima també estarà equipada amb un servei de restauració, tot i que no s'han concretat quines propostes gastronòmiques hi haurà.

Bus Nàutic Port
Foto: Port de Barcelona

Com que les dues embarcacions del servei compliran amb l'objectiu de ser zero emissions, hauran de tenir un sistema de propulsió a través de plaques solars o d'hidrogen, a més d'anar connectades a la xarxa elèctrica. L'objectiu principal del bus nàutic serà facilitar l'accés als espais de la Nova Bocana del port, reduir el temps de desplaçament per als vianants en aquesta zona i descongestionar el trànsit de vehicles del passeig de Joan de Borbó.

Quin preu tindrà el bus nàutic?

Segons ha anunciat el Port de Barcelona, la tarifa màxima per viatge serà d'1,90 euros i també es podran adquirir abonaments de 10 viatges, d'altres que seran vàlids per a 30 dies i descomptes per a infants, joves i gent gran, tot i que encara no se sap el preu dels abonaments ni el tant per cent de les tarifes reduïdes.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat