Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zona blava
Foto: ACNzona blava

Quan es pot aparcar gratis a Barcelona durant el mes d'agost

Tot i la creença que en aquest mes l'estacionament és gratuït, s'haurà de seguir pagant segons la zona i el vehicle

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A l'estiu els barcelonins i barcelonines acostumen a fugir de les altes temperatures de la ciutat, donant pas a l'arribada massificada de turistes. Aquesta és una època on s'aprofita per fer obres, com les del metro de la línia 4 i, tot i que hi ha molts negocis que tanquen per vacances, alguns aprofiten per obrir, com és el cas de la nova botiga de Miin Cosmetics. Tot i que l'estiu afecta la vida de la ciutat, no ho fa a l'hora d'haver d'aparcar. Al contrari d'altres ciutats, Barcelona no es buida a l'estiu, i per això l'Ajuntament ha decidit que l'aparcament es continua pagant de la mateixa manera que la resta de l'any.

Fins a l'any 2015 aparcar a Barcelona durant el mes d'agost era gratuït, però amb l'arribada del govern d'Ada Colau aquesta mesura es va eliminar, ja que es van decidir que l'estacionament també havia de ser pagant durant l'agost. Aquesta mesura ha continuat així fins al dia d'avui, amb el govern de Collboni. Així que, tot i que encara hi ha confusió, a les zones blaves i verdes s'haurà de continuar pagant per estacionar. A les zones blaves, però, aparcar serà completament de franc els diumenges i els festius, excepte a les que estan a les zones de platja. Malgrat això, els dissabtes no podreu fer-ho a les zones més cèntriques, on s'ha de pagar de 9 h a 20 h.

Depenent la zona on aparqueu, hi haurà una normativa o una altra. A la zona verda haureu de pagar de 8 h a 20 h de dilluns a divendres o a dissabte, depenent la setmana, i el preu varia segons l'etiqueta ambiental del vostre vehicle i la zona on decidiu estacionar. Respecte a les zones blaves, les tarifes són més baixes que les anteriors, on els vehicles amb el distintiu B paguen 3,50 euros l'hora i els que estan lliures de contaminació podran aparcar de franc.

NO T'HO PERDIS: França multa els turistes amb 1.500 euros per no complir amb les seves lleis específiques de tràfic

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat