Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Centre de dia Biscaia joves amb autisme
Foto: José Hevia / ACN

Quatre edificis d'estudis catalans, entre els finalistes d'un dels premis d'arquitectura més prestigiosos d'Europa

La biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona també ha estat seleccionada al costat de tres projectes d'estudis de Madrid

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Catalunya tornarà a tenir representació a un dels certàmens d'arquitectura més prestigiosos d'Europa. El Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea / Premis Mies van der Rohe (EUmies Awards) 2024 ha anunciat els 40 projectes finalistes que participaran en la seva pròxima edició, impulsada per la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe.

Els projectes seleccionats es troben a 38 ciutats europees de 33 regions i 20 països diferents, entre els quals n'hi ha quatre signats per estudis catalans. Entre les obres catalanes finalistes hi ha dos blocs d'habitatges socials: 'Living in Lime', un bloc de 42 habitatges socials a Son Servera, Mallorca, de l'estudi barceloní Peris+Toral; i 'Habitatges socials 1737' a Gavà, de l'estudi de Sabadell Harquitectes.

Habitatges socials Mallorca
Foto: José Hevia

Entre les catalanes també hi ha un centre de dia per a joves amb autisme, situat a Biscaia i signat per l'estudi barceloní AV62 Arquitectos, i una estructura efímera a Timisoara, a Romania, dissenyada per acollir un viver d'arbres i dur-hi a terme debats entorn de l'ús de l'espai públic, que és obra de l'estudi barceloní MAIO en col·laboració amb Studio Nomadic i Studio Peisaj.

La Garcia Márquez de Barcelona, també seleccionada

La millor biblioteca pública del món, la Gabriel García Márquez de Barcelona, també ha estat seleccionada per competir pel premi que reconeixerà les millors obres d'Europa acabades entre l'abril de 2021 i el maig de 2023. El projecte està signat per l'estudi madrileny SUMA arquitectura, i ha estat escollit al costat de tres obres més de Madrid: l'Escola Reggio, a Madrid; el Museu Munch, a Oslo; i l'Escola Bressol Bohinj, a Bohinjska Bistrica.

Biblioteca García Márquez
Irene Poza

Com s'escolliran els guanyadors?

En aquest 18è cicle del certamen, la valoració dels set membres del jurat girarà al voltant dels reptes actuals als quals s'han d'enfrontar els arquitectes, clients, promotors, responsables polítics i altres professionals en el context de l'European Green Deal, que vetlla per uns projectes més sostenibles dins la Unió Europea.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat