Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival de Locarno
Foto: Locarno Film Festival

Quatre produccions catalanes estan nominades al Festival de Cinema de Locarno a Suïssa

La pel·lícula 'La imatge permanent' de Laura Ferrés competirà per aconseguir el Lleopard d'Or

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El cinema català traspassa fronteres i arriba al Festival de Locarno. A més de les clàssiques pel·lícules catalanes que heu de veure si o si, també s'han de descobrir de noves. L'esdeveniment de cinema tindrà lloc del 2 al 12 d'agost a Suïssa, on tres pel·lícules i un curtmetratge de producció aportaran la representació catalana al festival. De les quatre produccions, l'entrena que més destaca és la de la pel·lícula de Laura Ferrés, 'La imatge permanent', que lluitarà per aconseguir el prestigiós Lleopard d'Or. El llargmetratge s'ha rodat al Prat de Llobregat i ha estat protagonitzada per les actrius María Luengo i Rosario Ortega, que donen vida a la Carmen i l'Antonia. Aquestes expliquen la història d'una mare adolescent que desapareix i, 50 anys més tard, una directora de càsting busca persones que expliquin la seva experiència després de canviar de ciutat.

A més del film de Ferrés, 'Negu Hurbilak', del col·lectiu Negu, també s'entrenarà a la secció Cineastes del present amb la narració de la història d'una fugida. Aquesta s'ha rodat a Zubieta, Navarra, on molts dels seus veïns s'han convertit en actors, treballant al costat de professionals com l'actriu Jone Laspiur, que es va endur el Goya a millor actriu revelació el 2021. L'últim llargmetratge català que s'estrenarà serà 'Temps futurs', de Víctor Checa, que es projectarà als 'Open Doors Screenings', una secció no competitiva.

Respecte a la categoria dels curtmetratges, l'únic català serà la nova proposta d'Alessandro Novelli 'De Imperio', que es presentarà a la categoria 'Pardi di domani- Conxorso Internazionale', pensat per impulsar el talent emergent a través dels curtmetratges i migmetratges en l'àmbit internacional. Personalitzats de Hollywood com Cate Blanchett ja han anunciat la seva presència al festival que, en el cas de l'actriu, aquest cop atendrà com a productora executiva de la pel·lícula 'Shayda'.

NO T'HO PERDIS: Cinema a la fresca a Barcelona 2023: tota l'agenda

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat