Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Joan
Foto: Shutterstock

Què es pot fer i què no a la revetlla de Sant Joan 2021?

Les platges de Barcelona obriran, però Protecció Civil insta a evitar les aglomeracions i a celebrar la nit en grups reduïts

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

S'apropa la revetlla de Sant Joan i Protecció Civil ha publicat les pautes de seguretat que regiran la nit enguany. De manera general, fa èmfasi en evitar les aglomeracions en espais no controlats i activitats no organitzades i recomana celebrar la festa en grups reduïts d'amics i familiars, mantenir la distància física, l'ús de mascareta i seguir les mesures higièniques habituals per prevenir els contagis. A continuació, us desgranem per punts les pautes concretes amb què es viurà la revetlla d'aquest any.

Platges

La decisió d'obrir les platges per la revetlla és competència de les administracions locals i Barcelona ha confirmat que enguany sí que les obrirà. Tanmateix, hi haurà un dispositiu ampli de la Guàrdia Urbana que s'ocuparà de desallotjar les botellades i del compliment de les mesures de seguretat i prevenció.

Sopars a l'aire lliure 

Els sopars i trobades socials en l'espai públic continuen restringits als espais expressament habilitats i s'obre la porta a què els ajuntaments n'habilitin de nous per a l'ocasió. En qualsevol cas, Procicat ha aixecat la limitació de 10 persones per grup, tot i que recomana no se superi aquest nombre. 

Oci nocturn i restauració

Una de les grans novetats de cara a la revetlla de Sant Joan és la reobertura de l'oci nocturn, amb un horari fins a les 3:30 h de la matinada. La capacitat màxima permesa és del 50% en espais tancats i es permet el ball amb mascareta. Els establiments de restauració hauran de complir els horaris d'obertura vigents, fins a la 1 de la matinada.

Fogueres

Les fogueres estan permeses sempre que tinguin l'autorització municipal. En el cas de Barcelona, l'Ajuntament ja ha fet públiques les fogueres permeses enguany.

Ús de pirotècnia

Hi ha mesures de seguretat amb l'ús de la pirotècnia que són vàlides per qualsevol any: comprar productes homologats, no fer un ús que pugui posar en risc la integritat física de ningú i no fer-ho prop de zones amb vegetació. Però hi ha una mesura especialment important de recordar en el context actual: no utilitzar gel hidroalcohòlic si es vol manipular pirotècnia, ja que és inflamable.

Activitats de cultura popular amb foc o pirotècnia

Estan permeses sempre que els ajuntaments les autoritzen, s'evitin les aglomeracions i es garanteixi la distància de seguretat. El públic haurà d'estar estàtic i preferentment assegut i les zones de visualització han d'estar controlades.

Concerts i altres activitats culturals

Les mesures en aquest apartat són les mateixes que estan vigents per a la resta d'esdeveniments d'aquest tipus, amb una capacitat màxima permesa del 70%, 1.000 persones en espais interiors i 3.000 a l'aire lliure. 

En el cas d'espais a l'aire lliure amb capacitat per a més de 15.000 persones, està permès arribar al 20% de la capacitat, però amb l'obligació d'establir sectors independents delimitats de fins a 3.000 persones.

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2021 a Barcelona: tota la informació!

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat