Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Revetlles i festes de Sant Joan a Barcelona
Focs artificials
Foto: Shutterstock Focs artificials

Revetlles i festes de Sant Joan a Barcelona

La música, el menjar, el foc i la festa tampoc faltaran aquest any, encara que amb menys intensitat

Per Erica Aspas
Advertising

Les revetlles de Sant Joan són una de les festes més celebrades a la ciutat, però aquest any les haurem de viure d'una manera molt diferent. Sense envelats, amb poca fent i sense grans fogueres. Però les ganes de celebració no s'aturen i sigui de manera virtual, o amb algun sopar organitzat, aquest any hi haurà festa! El que ja podeu anar preparant són les coques de Sant Joan, casolanes o comprades però sempre delicioses! 


NO T'HO PERDIS: Si necessiteu més informació podeu acudir a Sant Joan a Barcelona: la guia més completa.

Propostes virtuals dels districtes

Foguera de Sant Joan
Foto: J2R

Ciutat Vella

La comissió de foc del Raval de l'Institut de Promoció de Cultura Popular ha organitzat La foguera confinada del Raval, que no és una altra cosa que la creació d'una foguera amb imatges d'altres anys i que podreu veure al canal de YouTube de l'Associació per la Promoció de la Cultura Catalana. Per fer caliu a casa. 

Dt. 23. 18 hores.

Coca de Sant Joan
Foto: Shutterstock

Sarrià- Sant Gervasi

Abans de la revetlla, el dissabte dia 20, el Centre Cívic Orlandai us convida a seguir el seu taller per fer la coca a casa (a les 12 hores i al seu canal de YouTube). I la nit de Sant Joan, vestiu el vostre balcó, les finestres o qualsevol racó de casa amb tots els motius característics de la revetlla, feu-li un munt de fotos i compartiu-les a Instagram amb l'etiqueta #RevetllaFase3. La millor foto tindrà premi!

Advertising
Grup de música folk Aires del Montseny
Foto: Aires del Montseny

Gràcia

El CAT Centre Artesà Tradicionàrius proposa una revetlla virtual amb una nit de ball folk i foc conjuntament amb la Xarxa de les Cases de la Festa i l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'una revetlla on es podran veure de nou actuacions en directe de grups de l'escena folk com Aires del Montseny, La Portàtil.FM i l'Orquestrina Trama. Abans del ball, el foc el posaran els Diables de La Vella de Gràcia, La Malèfica del Coll i La Diabòlica de Gràcia.

Podreu seguir aquesta (tele)Revetlla folk dimarts 23 a les 22 hores des dels canals de Youtube del Tradicionàrius i Cultura Popular de Barcelona.

Sessió de Dj
Foto: Shutterstock

Horta- Guinardó

Al districte d'Horta-Guinardó també tenen clar que la música és l'ingredient indispensable per a tota bona revetlla, així que Cultura Confitada d'Horta- Guinardó (integrada pels centres cívics Carmel, Casa Groga i Teixonera) oferiran la sessió del Dj Karmelas des del Casal de Can Travi. El podreu seguir per YouTube

Dt. 23, 19 hores.

Advertising
Celebració
Foto: Shutterstock

Nou Barris

El Centre Cívic Can Verdaguer porta tot el desconfinament, fase a fase, convidant els seus usuaris i a tothom que vulgui, a compartir les seves fotos segons diferents temàtiques: les flors que ens hem trobat durant els nostres passejos, fotos de mascotes i de receptes. Ara, del 22 al 28 de juny, fan un recull de fotos que responguin a la pregunta Què fas per Sant Joan? Totes les escollides formaran part del projecte 'Moments pel desconfinament'. Participeu! 

petards
Foto: Shutterstock

Sant Andreu

Aquest districte està molt actiu i prepara coses per celebrar la revetlla de Sant Joan amb molta antelació. Fins dimecres 24 podreu participar en l'activitat 'Fes-te un selfie als comerços de la Sagrera' i entrar en el sorteig de productes de Focs de Sant Joan.

Del 19 al 26 de juny estarà en marxa el cicle 'Foc i tradicions', que són quatre càpsules de vídeo on diferents persones relacionades amb la festa del foc explicaran l’evolució, la implementació, els costums i les tradicions d’aquesta nit màgica.

Del 23 al 30 de juny, al Centre Cívic Sant Andreu podreu veure l'exposició 'La revetlla de Sant Joan', amb peces del Grup de Pintors de Sant Andreu. 

Dimarts 23, la Nit Màgica, proposen una Revetlla a distància, amb música en directe fins a les 2 de la matinada a càrrec de la Comissió de Festes de La Sagrera. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising