Notícies

Queda desconvocada la vaga de cinc dies dels treballadors de Renfe

L'aturada estava prevista pels dies 24 i 30 de novembre i per l'1, 4 i 5 de desembre

Laia Jordà Sánchez
Rodalies Renfe
Foto: Aina Martí / ACN
Publicitat

Queda desconvocada la vaga de Renfe que preveia afectar uns 400 trens arreu de Catalunya. Els sindicats i el Ministeri de Treball han arribat a un acord just abans que es donés el tret de sortida a l'aturada, que estava previst que comencés aquest divendres 24 de novembre i que continués el 30 de novembre i l'1, 4 i 5 de desembre.

Els treballadors de Renfe protestaven en contra del traspàs de competències de Rodalies, una situació que els sindicats consideren que pot afectar les 30.000 persones de la plantilla. Només a Catalunya, fins a 4.000 treballadors estaven cridats a la vaga i ja s'havien establert uns serveis mínims que garantien el 66% de servei en hores punta i el 33% durant la resta del dia.

El nou ministre de Transports, Óscar Puente, ha avançat a l'ACN que es compromet a "respectar i salvaguardar en tot moment els drets sociolaborals i de permeabilitat de tots els treballadors de Rende i Adif". També ha anunciat que el 15 de desembre tindrà una primera reunió per tractar els punts que s'han acollit a l'acord. Malgrat que la protesta havia de començar aquest divendres 24 de novembre, molts usuaris van denunciar que el dijous 23 ja es va dur a terme una "vaga encoberta" prèvia a les cinc jornades de vaga, ja que molts trens van patir retards de fins a 40 minuts i altres van ser cancel·lats.

NO T'HO PERDIS: El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener del 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat