Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rodalies Renfe
Foto: Aina Martí / ACN

Queda desconvocada la vaga de cinc dies dels treballadors de Renfe

L'aturada estava prevista pels dies 24 i 30 de novembre i per l'1, 4 i 5 de desembre

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Queda desconvocada la vaga de Renfe que preveia afectar uns 400 trens arreu de Catalunya. Els sindicats i el Ministeri de Treball han arribat a un acord just abans que es donés el tret de sortida a l'aturada, que estava previst que comencés aquest divendres 24 de novembre i que continués el 30 de novembre i l'1, 4 i 5 de desembre.

Els treballadors de Renfe protestaven en contra del traspàs de competències de Rodalies, una situació que els sindicats consideren que pot afectar les 30.000 persones de la plantilla. Només a Catalunya, fins a 4.000 treballadors estaven cridats a la vaga i ja s'havien establert uns serveis mínims que garantien el 66% de servei en hores punta i el 33% durant la resta del dia.

El nou ministre de Transports, Óscar Puente, ha avançat a l'ACN que es compromet a "respectar i salvaguardar en tot moment els drets sociolaborals i de permeabilitat de tots els treballadors de Rende i Adif". També ha anunciat que el 15 de desembre tindrà una primera reunió per tractar els punts que s'han acollit a l'acord. Malgrat que la protesta havia de començar aquest divendres 24 de novembre, molts usuaris van denunciar que el dijous 23 ja es va dur a terme una "vaga encoberta" prèvia a les cinc jornades de vaga, ja que molts trens van patir retards de fins a 40 minuts i altres van ser cancel·lats.

NO T'HO PERDIS: El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener del 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat