Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Recepta del gelat fregit del restaurant de Barcelona Memorias de China

Una recepta fàcil, famosa de la gastronomia xinesa, que podeu fer a casa

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Fem una aproximació a la cuina xinesa a través de les seves postres. Segur que heu intentat fer gyozas, vedella amb salsa d'ostres i, els més agosarats, ànec lacat. Però els dolços d'aquesta gastronomia mil·lenària són menys populars. Ens hem refugiat a llibre 'China', publicat per Phaidon, una autèntica bíblia de la cuina xinesa que reuneix més de 600 receptes triades pel matrimoni format per Kei Lum Chan i Diora Fong Chan, dues eminències en la matèria. El llibre fa un recorregut per les diferents cuines del país i, al final, inclou menús de xefs convidats de tot el món on trobem dos restaurants de Barcelona, el Shangai i el Memorias de China.

Hem escollit les postres que proposa en Lam Chueng Ping, el polifacètic cuiner al capdavant del Memorias de China, a Sarrià. Es tracta de la recepta del Gelat fregit que, tot i que pot semblar un oxímoron, és una barreja efectiva, deliciosa i sorprenent. Preneu nota dels ingredients i de l'elaboració per fer-la a casa.

Ingredients per a dues persones:

- Dues boles de gelat de vainilla
- 3-4 cullerades de pa ratllat
- 3 cullerades de farina
- 1 ou
- Mig litre d'oli de gira-sol
- Dues cullerades de mel, per servir
- Xarop de gerds, per servir

Elaboració:

Primer de tot, arrebosseu les boles de gelat amb el pa ratllat i deixeu-les al congelador durant una hora i mitja, fins que estiguin dures.

Prepareu la farina en un bol i l'ou batut en un altre. Escalfeu l'oli de gira-sol en una paella a foc viu. Traieu les boles de gelat del congelador, passeu-les per l'ou i la farina, poseu-les a la paella i fregiu-les durant uns 20 segons amb l'oli molt calent.

Poseu les boles de gelat fregides en un bol i decoreu-les amb una mica de mel i xarop de gerds (si us agraden!)

NO T'HO PERDIS: La recepta dels autèntics cinnamon rolls de Demasié per fer-la a casa.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat