Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

Rècord històric d'usuaris al metro de Barcelona: gairebé 37 milions de passatgers al juny

Aquesta xifra suposa un 17,4% més que al mateix període l'any passat, on van ser 31,4 milions de viatgers

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les obres del metro de Barcelona estan arribant al seu final. La línia groga va iniciar el seu pla de renovació el passat 26 de juny, el qual ja està finalitzant la segona i última fase, que farà que l'L4 torni a funcionar a finals d'agost. De moment, però, algunes parades ja han tornat a obrir després d'un mes en obres. Malgrat que l'estiu és un període que, normalment, s'aprofita per posar a punt la ciutat, el passat mes de juny el metro de Barcelona va arribar a un rècord històric d'usuaris. En total, 36,9 milions de passatgers van fer ús del transport públic barceloní, el que suposa un 17,4% més de viatgers respecte al mateix període de 2022.

Aquest registre és el més alt que ha enregistrat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) des de 2012, encadenant així, tres mesos de xifres de rècord en quantitat d'usuaris, ja que a l'abril i maig també es van enregistrar dades històriques. Si comptem tot el que portem d'any fins al mes de juny, el metro de Barcelona va augmentar un 24,6% el seu nombre de viatgers respecte a l'any anterior.

Pel que fa a l'autobús, aquest és el segon transport preferit dels barcelonins i barcelonines, amb 18,2 milions de viatgers, el que suposa un 14,8% més que fa un any, amb gairebé tres milions de viatgers més, concretament 15,9 milions de persones. A la resta de Catalunya l'autobús també ha tingut un augment notable, tot i que les xifres encara no arriben a les de prepandèmia.

NO T'HO PERDIS: Així serà l'ampliació de la línia 1 de metro fins a Badalona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat