Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Patinet elèctric
Servei Català de Trànsit

Renfe prohibirà els patinets elèctrics a tots els trens a finals de 2023

La mesura inclou els combois de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Una altra notícia d'interès pels usuaris de patinets elèctrics. Desenes d'aquest tipus de patinets s'han incendiat dins el transport públic des d'inicis del 2023. Arran d'aquesta situació, TMB els va prohibir temporalment dins el transport públic de la ciutat el passat mes de febrer, però un cop passats els sis mesos de prova, es va convertir en una mesura definitiva. El dilluns 27 de novembre, el Consell d'Administració de Renfe va decidir aplicar una mesura molt similar a la de TMB i prohibirà l'entrada de patinets dins de tots els trens de passatgers a partir del pròxim 12 de desembre.

La prohibició inclou els trens de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity). Segons ha avançat la mateixa companyia a l'ACN, la mesura s'ha pres per tenir cura de la "salut pública i de seguretat dels viatgers" arran de la "situació de perill generada davant els incendis de bateries" que, segons la mateixa font, poden ser causats per la manipulació de la bateria, desperfectes per cops, pas del temps o la utilització de diferents carregadors.

Les estacions de Rodalies gestionades per Renfe informaran els viatgers de la prohibició, a més, també es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat. Sevilla va ser la primera ciutat a impedir que els viatgers entressin al metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners, després es va afegir Barcelona i la darrera va ser la Comunitat de Madrid on, des del 4 de novembre, també va prohibir l'accés a les instal·lacions i vehicles del transport públic.

NO T'HO PERDIS: El transport públic serà gratuït per a menors, joves i aturats a partir del gener del 2024

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat